100% natuurlijke deodorant van The Ohm Collection

DSC_0348

Als we onze traditionele deodorants eens naslaan op de ingredientenlijst schrikken we ons wild als we eens echt wisten wat deze stoffen met het lichaam doen. Denk eens aan aluminium of aluminium-nitraat. Dit stofje zorgt ervoor dat het lichaam de deodorant absorbeert maar werk tegelijkertijd toxisch..oftewel giftig. Deze stof kan uiteindelijk Alzheimer teweegbrengen. Daarnaast is aluminiam-nitraat de laatste tijd steeds vaker in verband gebracht met borstkanker. Dit komt door de verschillende lymfebanen die van de oksel naar je borst lopen.

Tijd voor een natuurlijke deodorant dus..

En deze vond ik in de poederdeo’s van The Ohm Collection. Ik koos zelf voor de geur Neroli; een bloemerige geur.
Deze deodorant is 100% natuurlijk en is vrij van aluminium.

Dit zijn de ingredienten die wel in de deo zitten:
Ohm Blend®, Neroli (bloem, Citrus aurantium), wildcrafted (*) Cederhout (schors), Tea Tree olie, vermengd met natriumbicarbonaat.

Natriumbicarbonaat is een natuurlijke stof die ook wordt gebruikt als Baking Soda. Deze stof werkt daarnaast alkaliserend.

Alkaliseren: het terugbrengen van de juiste zuurgraad in ons lichaam. In ons lichaam bevinden zich erg veel zuren. Die zuren hebben we nodig voor bijvoorbeeld bescherming tegen infecties, het verhogen van de weerstand en ze helpen bij het verteren van ons voedsel. Zuren zijn dus nodig om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Aan de andere kant heb je zogenaamde basen. Basen zijn het tegenovergestelde van een zuur. Ook basen zijn nodig in ons lichaam. De basen en zuren moeten in balans zijn om het lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren. Door verschillende factoren zoals allerlei stoffen in medicijnen, stress, verkeerde voeding en milieu-aspecten kan deze verhouding volledig uit balans gebracht worden. Als ons lichaam te zuur is, gaat het mineralen ontrekken die de boel weer wat kunnen alkaliseren. Een grote speler hierin in calcium. Wanneer dit natuurlijke mineraal uit ons lichaam wordt aangesproken, kan het zijn oorspronkelijke werk niet meer doen wat kan leiden tot botontkalking.

De deodorant van The Ohm Collection werkt dus alkaliserend en helpt hierin dus mee aan het terug in balans brengen van de zuurgraad in ons lichaam!

Zoals gezegd is dit dus een deodorant in poedervorm. Dat werkt even anders maar went vrij snel. Je moet er even de handigheid in vinden. Wat ik een voordeel vind van een deodorant in poedervorm is dat je het gelijk een droog en verzorgd gevoel geeft. Je krijgt geen vlekken in je kleding of natte oksels zoals je bij een spuitdeo vaak wel hebt. Wat ik tot nu toe de beste manier vind om aan te brengen, is wat creme (in mijn geval kokosolie) op mijn handen aanbrengen, wat poederdeo eroverheen strooien en vervolgens onder de oksel aanbrengen. Je kunt dit ook met een vochtig wattenschijfje doen.

bron: AHealthyLife.nl
bron: AHealthyLife.nl

The Ohm Collection bestaat uit 6 verschillende geuren:
Ceder (steviger)
Frankincense (steviger)
Gardenia (bloemerig)
Jasmijn (bloemerig)
Kokos (steviger)
Neroli (bloemerig)

De kokosvariant is unisex en dus ook zeer geschikt voor mannen!

Je doet erg lang met een potje poederdeo van The Ohm Collection en dat mag qua prijs ook wel. EU 22,- betaal je voor 120 gram. Toch heb ik dit bedrag wel over voor een deodorant die er echt voor zorgt dat ik 24 uur fris ruik en ik voor mijn gezondheid kan vertrouwen.

Ook eens de deodorant van The Ohm Collection proberen? Ik bestelde hem hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *