Aspergesalade met gnocchi

Officieel is het asperge-seizoen nog niet begonnen (eind april – 24 juni) maar asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar door te verkrijgen. Voor dit heerlijk frisse gerecht heb ik groene asperges gebruikt. Even grillen en ze smaken heerlijk. De salade is goed gevuld en eventueel nog naar wens aan te passen.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 400 gram gnocchi
  • 10 groene asperges
  • 6-8 radijsjes
  • 75 gram gemengde rucola
  • 50 gram geitenkaas
  • 4 plakjes Serranoham (of andere rauwe ham)
  • 6 cherrytomaten
  • Scheutje olie
  • sap van 1/2 citroen

Zo doe je dat:

  • Verwarm een scheutje olie (ik gebruik kokosolie) in een koekenpan en bak de gnocchi totdat deze rondom goudbruin zijn
  • Haal de gnocchi uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje
  • Was de asperges en leg deze in de hete pan (of gebruik een grillpan als je deze hebt). Bak ze ca. 5 minuten en draai ze regelmatig om
  • Snijd de radijsjes in plakjes en de cherrytomaten in stukjes
  • Verdeel nu de sla over 2 borden, leg daar de tomatenpartjes en radijsjes bij
  • Scheur de ham in stukjes en voeg deze toe aan de salade
  • Ook de gnocchi mag je over de salade verdelen
  • Leg de asperges erbovenop en kruimel de geitenkaas over het geheel
  • Besprenkel de salade met een paar druppels citroensap voor een frisse touch.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *