Applepie cheesecake

Bakken: Applepie cheesecake

2 favorieten gecombineerd in één taart! Het kan niet beter. Deze heerlijke Applepie cheesecake laat je huis heerlijk ruiken en smaakt onwijs goed.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 theel. koek- en speculaaskruiden
  • 220 gram speculaasjes
  • 90 gram boter
  • 2 appels
  • 1/2 theel. kaneel
  • handje rozijnen
  • 1 eetl. suiker

Zo doe je dat:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Doe de speculaasje in een kom en stamp ze fijn met bijvoorbeeld een aardappelstamper. Het mag in ieder geval lekker kruimelen
  • Smelt de boter in een steelpannetje
  • Meng de gesmolten boter door het speculaaskruim
  • Vet een spring/bakvorm in en schep het speculaasmengsel in de vorm
  • Druk het mengsel plat met de achterkant van een lepel
  • Doe de monchou, crème fraîche, koek- en speculaaskruiden samen met de 100 gram suiker in een kom en meng alles goed door elkaar met een garde of mixer
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe
  • Schep dit beslag in de spring/bakvorm en verdeel het geheel gelijkmatig
  • Zet de cheesecake nu voor 1 uur in de oven
  • Daarna zet je de oven uit en laat je de cheesecake nog 1 uur in de oven staan
  • Schil 10 minuten voor het serveren de appel en snijd deze in blokjes
  • Bestrooi de appel met de kaneel en 1 eetlepel suiker
  • Smelt een klontje boter in een pannetje en voeg de gesuikerde appelblokjes toe
  • Bak de blokjes al omscheppend voor ca. 5 minuten
  • Strooi een handje rozijntjes door het appelmengsel en schep om
  • Verdeel nu het appel/rozijnenmengsel over de cheesecake

Wat nu nog rest is puur genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *