BBQ-recept: Zoete aardappel met geitenkaas

all-bbq-items1
Heerlijk zo’n barbecue op z’n tijd. Zeker na een warme dag, gezellig met vrienden/familie rond de hete kolen. Barbecueën is vaak  veel vlees eten maar je kunt natuurlijk ook allerlei andere heerlijke gerechten op dat gloeiende rooster plaatsen. Bijvoorbeeld deze heerlijke zoete aardappelen met geitenkaas.

Dit heb je nodig: (voor 4 personen)
– 4 zoete aardappelen
– 1 paprika (kleur naar keuze)
– 100 gram geitenkaas
– Kruiden naar keuze
– Aluminiumfolie

Zo doe je dat:
– Was de aardappelen goed en wikkel ze in aluminiumfolie
– Prik gaatjes in de folie
– Verwarm ze op de barbecue
LET OP! Leg de zoete aardappels vroeg op de barbecue want het duurt even voordat ze helemaal klaar zijn (45 tot 60 minuten). Ze zijn goed wanneer het binnenste van de aardappel zacht (bijna puree) is geworden.
– Snijd de zoete aardappelen in de lengte open
– Beleg de binnenkant van de zoete aardappel met de geitenkaas, paprika in blokjes en garneer met de kruiden.

Bbq-ze!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *