Bio Winkelronde bij Jumbo

Thenutrionpost
Een aantal weken geleden bezocht ik de workshop ‘Van vulling naar voeding’ waar ik veel leerde over het lezen van etiketten, alternatieven voor ontbijt en lunch en de werking van verschillende voedingsstoffen in je lichaam.

Aan deze workshop zat een rondleiding toegevoegd bij de Jumbo in Eerbeek. Deze Jumbo is een franchise en de eigenaar hiervan is zich meer gaan richten op écht gezonde voeding en biologische producten. Een hoera voor dit initiatief!

De rondleiding werd gegeven door Petra Vennik en Mieke Verweij, tevens de workshop-verzorgsters. We maakten een ronde door de winkel en kregen allerlei uitleg over het snijden van groenten, het aanschaffen van vers vs verpakte groenten. Ik leerde dat het sap van zuurkool een superfood is (neus dicht en drinken maar). Eigenlijk is het zo dat je het beste de buitenste randen van de supermarkt kunt raadplegen, wil je het gezondst leven en niet in de valkuil raken van koekjes, snoep en allerlei pakjes en zakjes. Op één uitzondering na; het uitgebreide bio-schap van deze Jumbo deed flink watertanden. Ook hier kregen we uitleg over verschillende soya-dranken en deden we een vergelijking door op het etiket te kijken en te ontdekken dat ook hier zich veel verschillende soorten suikers huisvesten!

Er was zo veel te vertellen dat we wat uitliepen maar ik geloof dat niemand dat vervelend vond. Er waren zo veel vragen en we kregen daar ook goed en inhoudelijk antwoord op. Wat mij misschien wel het meest is bijgebleven, is dat er in verschillende kruiden ook allerlei op- en aanvullingen zitten. Voornamelijk grote hoeveelheden zout. Het loont dus behoorlijk om ook de ingredienten van het kruidenrek eens goed onder de loep te nemen. Gelukkig zijn er ook nog een hoop kruiden te vinden die wel 100% natuurlijk zijn.

Aan het einde van de workshop werden we allemaal verblijd met een enorme en vooral zware goodiebag vol met gezonde Jumbo-producten! De inhoud was ter waarde van de workshop dus die had je in principe weer terug en mijn voorraadkast is weer helemaal up-to-date met allerlei gezonde producten!

De foto hieronder laat zien wat er allemaal in de goodiebag zat! Wat een topinitatief van deze twee dames en de eigenaar van de Jumbo in Eerbeek!

Dia1

Een prettige conclusie die ik na deze rondleiding kon trekken is dat je zeker wel gezond kunt leven met voeding uit de supermarkt!

(Bron beeld: The Nutrion Post)

1 reactie

  1. Ha Meissie, af en toe bezoek ik eens jouw blog om te zien waar je mee bezig bent. Je verhaal over de Jumbo rondleiding had ik nog niet gelezen. Leuk hoor! De rest trouwens ook, hoor…
    Komende zaterdag is de volgende workshop alweer en we zitten vol. De volgende staan gepland voor 12 april en 24 mei. Dus als je nog mensen weet die interesse hebben…
    Groetjes,
    Mieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *