Boekreview: Groen, groener, groenst

groenboekGroen, Groener, Groenst van Vanessa Farquharson. Ik vond het boek toevallig in de bibliotheek. Ja, ja ik ben nog ouderwets lid van een bieb! Het bespaart een hoop geld wanneer je boeken niet meer gloedjenieuw hoeft te kopen en na 1x lezen doe je er toch vaak niets meer mee.

Voor mijn vakantie had ik wat boeken nodig, met al een aantal kookboeken onder mijn arm, ik vind het alleen al geweldig om ze gewoon te lezen en ideeën op te doen voor nieuwe recepten, liep ik naar de fictie en non-fictie afdeling. Mijn oog viel op een fris gekleurd boek met de titel Groen, Groener, Groenst. Interessant! Ik begon de achterkant te lezen en ik wist zeker dat deze mee naar huis/vakantie ging.

Het boek omschrijft de fase van Vanessa, een jonge meid (ongeveer mijn leeftijd) die bewuster wil worden van haar voetafdruk die ze op de aarde achterlaat door haar consumenten-, eet- en leefgedrag. Ze besluit een blog bij te gaan houden; ze belooft zichzelf (en eigenlijk ook haar volgers) iedere dag een groene verbetering aan te brengen in haar leven en leefomgeving. Het boek leest als een soort dagboek en je komt echt haar leven en hoofd binnen. Aan het begin van ieder hoofdstuk zie je een lijst van voornemens voor groene verbeteringen van die maand. Van gerecycled keukenpapier tot een composthoop IN haar huis, de gekste tot eenvoudigste veranderingen komen aan bod.
fotovanessa
Je kunt Vanessa oprecht geen geitenwollensok noemen, ze is hip, werkt bij een grote krant in Canada en is gek op mannelijke aandacht. Sommige groene verbeteringen die Vanessa zichzelf oplegt, stuiten haarzelf tegen de borst maar ze heeft zichzelf voorgenomen dit een jaar vol te houden en ze raakt er behoorlijk gedreven in. Niet alleen haar groene veranderingen komen aan bod, ook haar liefdes- en zelfs seksleven passeren de revue. En door haar nieuw aangemeten levensstijl, ontmoet ze types waar ze eerder straal aan voorbij zou lopen.

Het boek is verassend en zelfs een beetje verslavend. Je gaat vanzelf bij de kleinste handelingen nadenken of het misschien groener kan.

Extra leuk: Vanessa Farquharson speelt het spelletje Freerice, waarmee je met een leuk en verslavend woordspelletje rijst kunt verdienen dat in real life wordt geschonken aan landen waar hongersnood heerst. Top initatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *