Waarom ik water uit plastic flesjes boycot!

Wow, wat werd ik door dit filmpje met m’n snufferd op de feiten gedrukt. Bizar…

Daarnaast leerde ik dat water in plastic flesjes zeer ongezond kan zijn. De gifstoffen die gebruikt worden om de flesjes veerkrachtig en elastisch te maken, lekken in ons ‘gezonde’ drinkwater. Deze stoffen (ftalaten en bisphenolen) komen in ons bloed terecht en veroorzaken het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Als deze stoffen in onze lichamen zitten, herkent onze lever dit als een overschot en zet een heel proces in werking. Dit proces zal onze testosteron afbreken en omzetten in nog meer oestrogeen. Dit kan onze libido aantasten en zelfs onze spiermassa. Daarnaast zorgt het ervoor dat we meer vetten opslaan. OMG! We worden gewoon dik van plastic bottled water..

Niet cool! Dus boycotten die hap! Hoe? Heel simpel: Het geld dat je bespaart met het niet meer kopen van plastic flesjes water investeer je in een toffe duurzame waterfles die kraanwater filtert, zoals deze: 9200000012195077

Zelf heb ik gekozen voor een roestvrij stalen variant. Ik kies liever voor helemaal geen plastic en het houdt mijn water ook nog eens lekker koel. En zeg nou zelf: hier kun je best mee voor de dag komen, toch? Hij filtert weliswaar niet maar het kraanwater bij mij in de buurt is niet vervuild.

wild leaves (U Konserve) O.a. te koop via Kitchenhugs

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *