De balkonmoestuin

DSC_0027

Helaas beschik ik (nog) niet over een fijne tuin achter mijn huis. Sterker nog; ik zal het moeten doen met een balkon van 75 cm diep! Als ik een tuin zou hebben, had ik het wel geweten. Dan was er zeker minimaal 1 vierkante meter gereserveerd voor mijn eigen moestuin. Tot die tijd blijft het niet bij dromen alleen, ook op een balkon kun je je eigen groente en fruit kweken.

Onlangs vond ik deze schattige zakjes bij de Hornbach. Het is een pakketje met een smal juten zakje, aarde en zaadjes. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee biologische groente kunt telen. Het assortiment bestaat o.a. uit tomatenplantjes, peperplantjes, verschillende kruidenplantjes en rucola-sla. Omdat ons balkon nogal wat wind vangt, leek het mij niet handig om tere tomatenplantjes te kweken en volgens mij kan rucola daar een stuk beter tegen! Dus er ging een rucola-kweekzakje mee naar huis voor maar 4,99 euro!DSC_0022

Het systeem werkt erg handig.

De aarde kieper je over in het juten zakje (deze is zo dicht geweven dat de aarde er niet doorheen valt). Je verspreidt de zaadjes bovenop de aarde en drukt ze licht aan met de vingers.
DSC_0026

Vervolgens hang je het zakje op een gewenst plekje, hang je het handige naamkaartje aan het zakje en geef je de plantjes wat water! Op de verpakking staat dat de plantjes naar behoefte water moeten krijgen. Bij hele warme dagen kun je het zakje bijvoorbeeld in een emmertje water dompelen zodat de wortels lekker wat water op kunnen nemen.

De beste kweekperiode is van maart t/m juni en vanaf juli t/m half oktober kun je genieten van je eigen rucola-sla!

DSC_0021
Wil je meer informatie over deze kweekzakjes? Kijk even op www.baza.nl. Hier vind je trouwens nog meer soorten kweek- en cadeauproducten. Zelfs voor je huisdier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *