De beste hardloop-apps!

Het nieuwe jaar begint vaak met goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende goede voornemens. Om even op het meer bewegen in te gaan heb ik een aantal hardloopapps voor je gevonden en getest.

Zie hier het resultaat:

Schermafbeelding 2013-12-27 om 15.39.01
Nike+ Running
Met de app van Nike kun je je gemiddelde snelheid, afstand en route bijhouden door middel van GPS.
Het is een overzichtelijke app waarin je tevens je resultaten kunt delen via social media. Je raakt wellicht extra gemotiveerd wanneer je support krijgt van je vrienden op Facebook en/of Twitter. Het leuke aan deze app is dat je gemakkelijk je muziek kunt koppelen aan je hardloopapp. Zowel geschikt voor IOS als Android.

Schermafbeelding 2013-12-27 om 15.43.08
Runkeeper
Zelf gebruik in deze app. Hij is sindskort uitgebreid voor meerdere sporten waaronder yoga. Prettig, zo heb je altijd de juiste app bij je en kun je een totaal verslag bijhouden van je sportactiviteiten. Deze app werkt ook met GPS en tussendoor word je op de hoogte gehouden hoe hard je loopt, hoeveel km’s je gemaakt hebt en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Het verschil met de app van Nike is dat je apart je muziek moet aanzetten maar als je Runkeeper wegdrukt, blijft de app nog wel doorlopen dus dat is geen probleem. Ook deze app is geschikt voor IOS en Android.

Schermafbeelding 2013-12-27 om 15.59.36
Endomondo
Deze hardloop-app heeft een groot sociaal gehalte. Je kunt namelijk op een ingebouwde kaart zien waar je sportende vrienden zich bevinden. Dus heb je vrienden die dezelfde goede voornemens hebben voor 2014 als jij? Dan kun je deze gezellig samen nakomen. Leuke opties en trainingsschema’s zijn alleen beschikbaar in de premiumversie waar je 4,99 euro voor betaalt. Geschikt voor alle besturingsprogramma’s.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *