De FoodWeLove-box van Januari!

DSC_0146
Daar was ‘ie eindelijk weer: de eerste FoodWeLove-box van 2014. En het mooie van deze box is dat ‘ie lekker tegendraads is want zoals ze zelf zeggen is iedereen bezig met goede voornemens en de slanke lijn, in de FWL-box van deze maand zitten de heerlijke quilty pleasures van Monique van Loon, hoofdredactrice van Culy.nl.

Kun je net als ik niet wachten om te zien wat er dan allemaal voor lekkers in deze box zit? Lees snel verder!

DSC_0154

Amsterdamse Roomboter Koggetjes van Banketbakkerij Van Strein. Heerlijk handgemaakt met een buttscotch-bite. Wel een klein suikerbommetje maar wel een heerlijk genietmomentje voor in de 20% dat we weleens mogen zondigen.

Lightly Seasalted Hand Cooked English Crisps van Tyrrell’s. Deze heerlijke crunchy chips was voor mij al een tijdje bekend. Volgens mij zijn ze ook te verkrijgen bij de meeste supermarkten. Het is handgebakken chips van lokaal geteelde aardappels. DSC_0156

DSC_0155 Fruit & Kruid Water van Leev. Yes, dacht ik toen ik zag dat het gezonde watertje van Leev in de box van deze maand zit. Ik ben namelijk erg benieuwd naar dit water. Daarnaast vind ik Leev een erg interessant merk omdat het strookt met een ECHT gezonde levensstijl en producten aanreikt die het gemakkelijker maken dit patroon ook vast te houden in de westerse samenleving! Het 750 ml pak is perfect om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Deze variant is met blauwe bes en vlierbloesem.

Boeren CaramelZ met Fleur de Sel van CaramelZ. Oef! een pot vol caramel. Daar ga ik een jaar mee doen denk ik. De combinatie met zeezout vind ik verrassend en erg lekker! FWL geeft zelf een suggestie om het bijvoorbeeld door je toetje te verwerken. Ik denk dat het in een kleine maten ook niet zo heel erg schadelijk voor je zal zijn. Lekker is het zeker!DSC_0149

DSC_0152 Thee van Pukka. Als er thee in de box zit, ben ik al helemaal blij! Ik drink de hele dag door thee en ik proef ook graag nieuwe smaakjes. Over Pukka had ik al wel iets gelezen maar nog nooit van geproefd. Dit is een balansthee, een ayurvedische (Indiase gezondheidsleer) thee je helpt in evenwicht te komen/blijven. Op sommige dagen kan dat weleens goed van pas komen.

Truffel Mayonaise van Jean Baton. Poeh poeh, wat een decadentie in mijn koelkast op ‘t moment. Op mijn sausenplankje pronkt namelijk sindskort een prachtig potje Truffel Mayonaise! Ik had het nooit geproefd en ik kon me niet bedwingen er gelijk een klein likje van te nemen. Lekker! Wow. Heerlijke smaakverhouding. Eens kijken waar ik dat door kan verwerken.DSC_0150

DSC_0148 Gezouten Caramel Nougat met Tahitiaanse VanilleDreams of Magnolia. Alleen de verpakking doet al water in je mond lopen! Deze heerlijke nougat is speciaal gemaakt voor Monique en bevat twee rijke lagen nougat, gescheiden door gezouten caramel. De eerste laag bestaat uit gebrande amandelen en pistachenootjes, de tweede laag is van amandelen met gevriesdroogde framboosjes en Tahitiaanse vanille. Heerlijk onder het genot van een kopje thee en een goed boek. Ik vrees dat ook dit mijn Sunday Afternoon Quilty Pleasure gaat worden.

Wil je ook de FoodWeLove-box ontvangen en/of weggeven? Kijk even op de website van FoodWeLove!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *