DIY: healthy chocolade maken

DSC_0420

Heerlijk..een stukje bij de koffie of gewoon als tussendoortje; chocolade.
Zeker nu word je gebombardeerd met chocoladeletters, kransjes etc. je kunt het zo gek niet bedenken of de winkels liggen er weer vol mee. Natuurlijk MOET je ook gewoon van een goed stuk chocolade kunnen genieten op z’n tijd. Zeker als je nu gewoon heerlijk je eigen healthy chocolade kunt maken. Perfect voor je middagdipje op kantoor, school of where-ever… vooral de noten geven je weer even een goeie boost.

Super makkelijk en erg lekker!

Dit heb je nodig:

– 275 gram pure chocolade (vanaf 75% cacao heeft chocolade zelfs een gezonde werking)
– gemengde noten
* optioneel: een snufje zeezout en gojibessen

Zo doe je dat:
– Vul een pan ruim met water
– Doe het stuk chocolade in een pan of vuurvast bakje en zet dit bovenop het water in de eerste pan (au-bain marie)
– Zet het vuur middelhoog en laat de chocolade langzaam smelten
– Zodra de chocolade helemaal is gesmolten verdeel je de noten door de chocolade (en eventueel het zeezout en gojibessen)
– Haal het kleine pannetje/bakje uit het water, de onderkant even afdrogen en plaats een uurtje in de vriezer.
– Hak de stukken chocolade uit je pannetje/bakje en je hebt heerlijk robuuste stukken healthy chocolade.

Enjoy 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *