DIY: Hummus maken

culinaryadventuresinthekitchen.com
Hummus, een heerlijk EN gezond broodbeleg. Zeer welkom, zeker als je met de wetenschap van alle ongezonde stoffen in de meeste producten uit de supermarkt, nog iets gezonds op je brood of cracker wilt eten. Trouwens, Hummus is ook perfect als dip.

Hummus maken is ontzettend simpel! Bekijk ’t recept hieronder maar eens:

.

.
Wat heb je nodig:
– 400 gram kikkererwten
– 3 eetl. citroensap
– 1 teen knoflook
– snufje zout
– 2 eetlTahin
Sumac of paprikapoeder

Hoe doe je dat:
– Giet de kikkererwten af en bewaar het overgebleven vocht.
– Doe de kikkererwten, het citroensap, de tahin, het teentje knoflook en een snufje zout in de blender. Giet er wat vocht bij en pulseer tot een glad, plakkerig mengsel. Wellicht heb je wat meer vocht nodig zodat het een romig geheel wordt.
– Je eigengemaakte hummus is klaar! Drapeer het in een mooi schaaltje of handig bakje als je het als broodbeleg wilt gebruiken.
– Bestrooi voor extra smaak en natuurlijk als garnering wat sumac of paprikapoeder over het oppervlak van je hummus.

Smullen!

(bron beeld: culinaryadventuresinthekitchen.com)

Leave a Reply