DIY: Wasverzachter maken

DSC_0096

In een aantal artikelen terug hebben jullie kunnen zien hoe ik zelf wasmiddel maak! Een groot succes moet ik zeggen. De was wordt gewoon lekker schoon en dat voor niet meer dan 3 euro voor 5L. Omdat ik bij sommige kleding en handdoeken graag een wasverzachter gebruik en ik het toch erg lekker vind als er een extra fris geurtje aan mijn wasgoed zit, ben ik zelf aan de slag gegaan met wasverzachter. Super easy en heel cheap.. Je hebt eigenlijk maar 3 bestanddelen nodig. Ik maakte dit keer 750 ml wasverzachter.

Dit heb je nodig:

DSC_0077

– 250 ml water
– 250 natuurazijn
– 250 conditioner (pak hier een lekker goedkope voor. Geur naar keuze)
– maatbeker
– lege fles

Zo doe je dat:

DSC_0079

Meet 250 ml water af en giet deze in de lege fles.

DSC_0080
Doe vervolgens hetzelfde met de natuurazijn (ik gebruikte biologische natuurazijn, ‘t is wat je zelf wilt)

DSC_0081
Meet vervolgens ook 250 ml conditioner af in de maatbeker. Omdat het lastig is vanuit de maatbeker in de fles te gieten, doe je ‘t volgende:

DSC_0082DSC_0083
Schenk wat van de inhoud van de fles in de maatbeker en hussel de substantie even goed door elkaar.

DSC_0084DSC_0086
Je kunt de conditioner nu makkelijker in de fles gieten. Je kunt eventueel een pannenlikker gebruiken om het laatste restje conditioner er ook uit te begeleiden. Even goed schudden en tadaa… je eigen heerlijk geurende wasverzachter..

DSC_0095

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *