Een goed doel steunen…

collecte
Ongeveer een jaar geleden zat er een gedachte in mijn hoofd aan mijn aandacht te knagen: ‘Zou je niet eens een goed doel gaan steunen?’ Tja dacht ik, dat zou ik toch eigenlijk moeten doen als behulpzaam persoon in een wereld waar hier en daar best een steentje bijgedragen kan worden. Maar waar te beginnen? Wie wil ik en kan ik steunen?

Ik starte mijn zoektocht en kwam uit bij biologische voeding. Mijn overtuiging is groot dat voeding heel veel kan bijdragen aan het voorkomen van ziektes. Maar deze voeding dient dan wel puur natuur te zijn, gegeten worden zoals de aarde het ons geeft. Het niet explosiever maken door allerlei hormonen, het geen mooier kleurtje laten hebben door het te bewerken en te bespuiten. Neem het zoals het is.

Omdat zulke voeding in deze wereld soms zo moeilijk te vinden is via reguliere wegen (in de supermarkt bijvoorbeeld), wilde ik iets doen voor de bevordering van biologische voeding en ik kwam terecht bij twee goede doelen:

biolandbouw
Bionext(.nl)

Bionext werkt nauw samen met producenten en handelsbedrijven die lid zijn van de VBP.

De VBP is vertegenwoordigd in de keten- en themagroepen voor dierlijke en plantaardige sectoren. Daarin worden sectorspecifieke vraagstukken behandeld die te maken hebben met afzet, kwaliteit, onderzoek en regelgeving. Een nieuwe themagroep over import is in de maak.

In samenspraak met bedrijven worden bijeenkomsten georganiseerd over specifieke thema’s, onder de noemer Bionext College. Bijvoorbeeld over nieuwe wetgeving, marktontwikkelingen of de marketing van biologische producten.

– Meer info: http://www.bionext.nl/

1305%20plantgoed_5026_kl
Stichting Grondbeheer
Stichting Grondbeheer is een onafhankelijke stichting, die met schenkgelden van donateurs landbouwgrond aankoopt en tegen rechtvaardige prijzen verpacht aan biologisch-dynamische boeren en tuinders. Hiermee wil Grondbeheer het biodynamische landbouwareaal uitbreiden en continueren voor huidige en toekomstige generaties.

– Meer info: http://www.bdgrondbeheer.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *