Food We Love-box van mei 2014

DSC_0012
Zoet, zoet en nog eens zoet! Zo ziet (en proeft) de FWL-box van mei 2014 eruit. Heel veel roze en heel veel zoetige geuren.
Dit keer is de box samengesteld door patissier Hidde de Brabander. Met deze box kun je volop aan de ‘bak’, bijvoorbeeld met heerlijke recepten als o.a. Rose and French-Vanilla-truffels, een chocolade-biercake en Hidde’s granola.

Dit zit allemaal in de box:

DSC_0019Tarwebloem van Speelmolenpark Schipluiden
Natuurlijk is bloem DE basis wanneer je aan het bakken slaat. Een mooi bakgerecht staat of valt bij goede basiselementen. De bloem kwam supervers, rechtstreeks van Luc’s 3 speelmolens in Schipluiden.
DSC_0023Dark Muscovado Sugar van Billington’s
Kijk! Daar houd ik nou van. Bij bakken komt vaak heel veel zoetigheid en suiker aan de pas. Gelukkig hebben Hidde en FWL gekozen voor een ongeraffineerde suikersoort! Worden we blij van. Daarnaast is deze suiker uitermate geschikt om mee te bakken.DSC_0025Spuitzak van FoodWeLove
Altijd handig natuurlijk. Nooit meer klungelen met zelf in elkaar geflanste spuitzakken. Van Food We Love kreeg ik een hele stevige en leuke groene. Zo kan ik de echte patissier gaan uithangen.

DSC_0022Vanille van Vanille Venture
Het gezicht alleen al is hartstikke mooi. Zo’n krachtig geurend stokje in een buisje. Een soort museumstuk haast. Deze krachtpatser kun je wel een stuk of 3 keer gebruiken. Wel even wat anders dan de stokjes van het plaatselijke kruidenrekje. Goeie tip van FWL: zet het stokje daarna in de suikerpot. Heb je heerlijke vanille-suiker. (met mate he;-))

DSC_0026Chocolate drops 70% van Valrhona
Ik moest me inhouden niet alle producten al rechtstreeks in m’n mond te stoppen want ze zijn eigenlijk bedoeld om heerlijk mee te bakken. Ook erg fijn zijn deze choco-drops van 70% cacao. Boven de 70% cacao kan namelijk een weldadende werking hebben op je lichaam. Hier geldt uiteraard het ‘met mate’-verhaal weer voor. Toppatissiers werken heel graag met chocolade van Valrhona. De chocolade is afkomstig van een bedrijf dat al vanaf 1922 bestaat en geheel zijn eigen cacao verbouwd op plekken waar de grondstoffen hun werk kunnen doen. Plantages vind je over de hele wereld.

DSC_0021058 van Kompaan
Natuurlijk voor de biercake. Stevig bier met zijn 8,2% alcohol maar ook weer sprankelend fris met a touch of den en citroen. Jasper en Jeroen, klinkt als een goed duo, maken dit Kompaan-bier in Den Haag. Cheers!DSC_0016BonBons van Dreams of Magnolia
Dankzij FoodWeLove heb ik al eens eerder iets lekkers mogen proeven van Dreams of Magnolia en ik was daarom ook erg blij toen ik weer zo’n mooie illustratie zag op de chique verpakking van de bonbons. Dit keer zijn het bonbons van witte chocholade ganache waar djeroek poeroetblaadjes ingetrokken zijn. Oftewel: limoenblad. Een heerlijk exotische smaak. Pas op: Zet het doosje gelijk weg als je er nog langer van wilt genieten. Ze zijn zo op!
DSC_0024Rose & French Vanilla Tea van Dilmah
Wow! Zodra je dit doosje opent, komt de heerlijke vanille en rozengeur je al tegemoet. Deze thee kun je gebruiken voor de Rose and French Vanilla-truffels maar je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker thee mee zetten. Op het thee-labeltje staat dat je de thee zo’n 3 tot 5 minuten in moet laten trekken. Ik zou ‘t persoonlijk iets korter doen. De thee wordt snel donker en kan daardoor wat bitter gaan smaken. Het is maar net hoe je je thee graag drinkt 🙂

DSC_0017Daarnaast zat in de box een zakje met alvast wat ingredienten voor de heerlijke granola; o.a.gevriesdroogde frambozen en pistachenootjes. Deze granola wil ik zeker gaan maken binnenkort.

Wil jij nou ook een keer een Food We Love-box ontvangen? voor EU 24,95 heb je er al een. Kijk maar eens op de website van Food We Love.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *