(Food)markthallen in Rotterdam

Ben je al naar de Markthallen in Rotterdam geweest? vroeg iemand me laatst.. Uhhh nee nog niet. En stiekem had ik ook helemaal geen idee waar ‘t over ging. Gelukkig kwam ik er na een rondje google achter dat deze hallen ook nog helemaal niet zo lang bestaan. Vanaf oktober is dit fenomeen geopend in Rotterdam dus werd het in December wel eens tijd om een kijkje te nemen. Met een goeie dosis nieuwsgierigheid de auto in.

IMG_2640
Gelukkig is de hal (want het is er eigenlijk gewoon 1) niet te missen. Het wordt al snel aangegeven door bordjes waar je naartoe moet. Dan ineens doemt er een grote koepel op waar de hal zich in bevindt. Parkeren is hartstikke makkelijk. Er is voldoende ruimte en d.m.v. rode en groene lampjes kun je zien waar nog een plekje vrij is. Boven het parkeerdek bevindt zich een Albert Heijn, een Gall&Gall en nog wat winkels dus als je direct nog wat andere boodschappen nodig hebt, kun je daar terecht. Daarboven bevindt zich de markthal. Je oog wordt direct naar het plafond getrokken waar mooie en vrolijke schilderkunst op te zien is. Het is leuk om met de roltrap direct in het midden van de markthal uit te komen waar allerlei geuren, kleuren en mensen je tegemoet komen.

IMG_2644
Je vindt hier echt alles op het gebied van food, en daar word ik blij van. Van delicatessen tot hele gezonde juices. Zoals bij deze gezellige juice-bar!

IMG_2641
Aan de zijkant van de hal heb je allerlei hofjes met leuke eettentjes en -winkels. Je kunt hier lekker eten, je kookgerei aanvullen of gewoon even door de toko struinen.

IMG_2639
Superverse groenten! De prijzen verschillen enorm. Van supermarktprijzen tot hele gave acties.

IMG_2645
Ook wordt er volop met het seizoen gewerkt.

IMG_2647
Hier kon ik wel een uur blijven staan. Wat een mooi decor aan heerlijk verse, gedroogde en gekruide worsten.

IMG_2648
Het leuke is dat je haast overal kan proeven, zoals allerlei soorten kruidige oliën.

IMG_2649
De markthallen zijn echt aan te raden als je lekker wat verse kruiden in wilt slaan en ook zeker als je een tapas-avond gaat houden. Ik wist trouwens niet dat er zo veel verschillende olijven bestaan.

Omdat het eind december was, zocht ik nog een goede fles champagne. Wat ik bij de markthallen vond was wel heel bijzonder! Het is een mousserende wijn met parelmoer erin. Volgens een goede vriendin ook wel ‘Dragon Breath’ genoemd. Ik geloof ‘t meteen.

Verder kocht ik nog japanse stoombakjes om groente, vlees en vis in te stomen.

De markthallen zijn zeker een bezoekje waard als je van lekker en culinair eten houd en wie houdt daar nou niet van 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *