FoodWeLove-box #augustus

FWL082015
Deze maand staat de FoodWeLove-box in het teken van ‘Uit Pauline’s keuken’s Summer Night’. Pauline is foodblogger die op een zeer persoonlijke wijze haar liefde voor eten laat zien vanuit haar eigen keuken. Benieuwd wat zij deze maand in de box deed?

Kijk vooral verder!

Amsterdam Original Gin – DAMRAK
Gin & Tonic is toch wel hét drankje van deze zomer. Deze gin komt uit ons eigen hoofdstad, gedistilleerd door het historische familiebedrijf Bols. Het distilleren van Gin in Amsterdam is nog helemaal zo gek nog niet en wordt al ontzettend lang gedaan. Het Damrak werd namelijk in de 17e eeuw als binnenhaven dé route om exotische producten te vervoeren. Deze producten werden de inspiratie voor Damrak Gin.

Salie en lavendel limonadi – Agroposta
We blijven even bij de drankjes! Ook deze drankjes komen van een familiebedrijf. Dit keer een familie met liefde voor de natuur. Agroposta specialiseert zich in het verbouwen van biologische groenten en fruit. In combinatie met hun voorliefde voor koken begonnen ze hun eigen limonade. De limonade is daarnaast ook nog eens fairtrade. In de box zitten de smaken Lavendel en Salie in gave envelopverpakking. Enige minpuntje: het bevat suiker.

Smokehouse Tomato Sauce – Marks & Spencer
Toen ik de dop van de fles opendraaide en de saus eens goed besnuffelde, waande ik me echt even op een gezellig foodfestival waar de barbecue- en hamburgergeuren je tegemoet walmen. Deze Britse tomatensaus geeft je burger of frites net die ‘smoke’ die je doet denken aan gezellige zomeravonden met een tuin vol vrienden. De saus is trouwens ook goed te gebruiken als pastasaus!

Picadillo – Jonnie Boer
Chefkok en eigenaar Jonnie Boer van het bekende restaurant de Librije in Zwolle trekt naast dat hij letterlijk de sterren van de hemel kookt (maarliefst 3), geregeld de wijde wereld in. Tijdens het reizen doet hij inspiratie op en komt hij thuis met de heerlijkste kruidencombinaties. Jonnie maakt het met zijn eigen kruidenmelanges mogelijk zelf aan de slag te gaan met de smaken van de wereld.

Lemon Sherbet Popcorn – Portlebay Popcorn
Portlebay Popcorn wordt nog met de hand gemaakt in een fabriek in Devon. De beste mais komt uit Zuid-Frankrijk en wordt vervolgens met de hand in kleine hoeveelheden gepoft met koolzaadolie en rauwe rietsuiker. De Lemon Sherbet Popcorn is de perfecte snack voor bij de eerder genoemde Gin Tonic!

Polenta
Polenta, polenta? Wat is dat ook alweer? Polenta werd gemaakt van grof gemalen graan en vroeger in een koperen pot boven het vuur klaargemaakt. Destijds was dit het armeluis voedsel van Italie maar nu het wordt gemaakt van maïsmeel, zelfs gebruikt in menig restaurant. Polenta wordt na het koken vrij snel een stevige massa die je in stukken kunt snijden. Pauline bakt ze met parmezaan in de oven. Je kunt er ook friet van maken!

Grind Cocoa Café Noir – Dreams of Magnolia
Hidde den Brabander van Dreams of Magnolia maakt de heerlijkste zoete lekkernijen. Al eerder vond ik fijne nougat terug in de FWL-box. Dit keer mogen we genieten van heerlijke chocolade in een prachtige verpakking. In deze variant worden cacaobonen gecombineerd met koffiebonen. Perfect voor bij de koffie of om lekker door je zoete gerecht te verwerken voor een extra touch of chocolate en coffee.

Daarnaast zaten er nog een aantal onwijs vrolijke rietjes in de box. Rood, wit-gestreept, samengebonden met een eveneens rood-wit lint. Iets met; maakt je Gin Tonic helemaal af 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *