FoodWeLove-box #december 2014

DSC_0540
It’s all shiny & gold! Misschien wel de leukste editie van het jaar; de decemberuitgave van de FoodWeLove-box. De producten die we tijdens deze maand in de box vinden hebben net even dat beetje extra ‘glamour’. Van de heerlijkste geuren tot de mooiste decoratieve ingrediënten.. Met behulp van deze box wordt kerst dit jaar een feestje! Dit keer is de box samengesteld in samenwerking met Hans van Wolde, eigenaar van Michellin-restaurant Beluga!

Wat zit erin:

DSC_0545
Beluga bierBrouwerij De Fontein
Het toprestaurant Beluga serveert ook haar eigen bier, gebrouwen in De Fontein-brouwerij. Naar eigen zeggen een vrouwenbiertje. Ijskoud in een wijnglas ‘t lekkerst met wat gember.. Toch nog chique een biertje drinken tijdens de feestdagen. Top!

DSC_0549
SterrenbonbonsLa Feve
Alleen de naam al.. en dan nog de smaak! Uitgeroepen tot de beste bonbon van Nederland. Bij Beluga Loves You worden deze choconopjes veel gebruikt. Smaken in deze box: Olijfolie, verveine, ananas en gezouten karamel. Chocolate Heaven!

DSC_0544
Black Lava Salt HawaiiTasting collection
Schitterend als decoratie en uiteraard een heerlijke smaaktoevoeging. Dit zwarte zout wordt gemaakt in Hawaii en is afkomstig van de zwarte lavarotsen uit de grote meren.

DSC_0543
KerstkruidenFoodWeLove
De ultieme kerstgeur; met sinaasappel, kaneel, kardemom, kruidnagel en steranijs. De sinaasappel werd in de keuken van Beluga Loves You gedroogd. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke pan gluhwein of kerstpunch.

DSC_0550
Zwarte rijstLotao
Extra leuk om met kerst je gerechten er net even anders dan anders uit te laten zien. Bijvoorbeeld met deze zwarte rijst. FWL deed er een leuk recept bij voor sushi met een touch of glamour door de zwarte rijst.

DSC_0551
Pittige piccalillyKesbeke
Uit de potten van Kesbeke komen eigenlijk altijd de heerlijkste oer-Hollandse smaken. Dit keer een pittige variant van de piccalilly.

DSC_0542
WorstjeMangalicahof
Heerlijk voor bij het kaasplankje of als voorafje.. Dit worstje is gemaakt op een biologisch-dynamische wijze en dat betekent dat de varkens een fijn leven hebben gehad waarin ze lekker veel hebben kunnen wroeten, scharrelen en badderen.

DSC_0546
Sterretjes
Leuk om in je geserveerde rollade te steken of om gewoon in ‘t vuistje te houden wanneer de echte waaghalsen zich met de grote knallers bezighouden.

DSC_0552
Boek MoodsHans van Wolde
Een prachtig koffietafel- en kookboek in een! Michellinchef Hans van Wolde laat zien hoe je opperbest kunt genieten van ‘t leven door lekker eten en het leven af en toe met een korreltje zout te nemen.

Dat was ‘m voor deze maand! Ook de FWL-box ontvangen? Check de website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *