FoodWeLove-box Maart 2014

DSC_0010
La douce France…schreeuwde grote letters mij toe bij het openen van de FoodWeLove-box van Maart. Want dat is het thema dat in de gedachte lag van de samenstellers van deze box. En als ik aan Frankrijk denk, dat komen er inderdaad gedachten aan o.a. lekker eten in me op! De box zelf zat niet zo vol als anders maar dat had een hele goede reden.. Lees snel waarom.

Dit zat er allemaal in de FWL-box van Maart 2014:

DSC_0015Comte van Fromagerie L’amuse. Oftewel een heerlijk franse kaasje. Een lekker gerijpte kaas van Marcel Petite uit de Franse Jura.

DSC_0016Rouille van Crust ‘amore. Zoveel producten met het woord ‘liefde’ erin. Dat moet goedkomen. Een mengsel van tomaat en knoflook. Als extra smaakmaker voor in je soep. De Fransen zweren erbij.

DSC_0014Soupe de PoissonsCrust’amore. Het bourgondische leven komt even in je op wanneer je proeft van deze heerlijke vissoep uit Bretagne. Een aantal restaurants op naam gebruiken deze soep als basis, zegt genoeg dacht ik zo.

DSC_0011CraquelinsBellier. Eigenlijk wilde ik deze craquelins bewaren voor bij een heerlijk paasontbijtje. Maar deze knapperige crackertjes/toastjes/beschuit kwamen zeer goed van pas bij een lekker soepje.

DSC_0017Limonade ArtisinaleElixia. Leuk om via FWL verschillende drankjes te leren kennen zoals deze limonade; gemaakt door de oudste limonademaker van Frankrijk.

DSC_0013Saussicons au fiques van Souvenirs de France. Ogen dicht en snuffel even aan dit worstje (niet over nadenken, gewoon doen) en je waant je echt even op de veranda van een frans landhuis met een heerlijke rode wijn en hapjes. Deze worst wordt gemaakt in de Auvergne.

DSC_0018Bouillon en FranceFoodWeLove Extra. Naast alle eet- en drinkbare producten uit de box werd dit fantastische boek bijgevoegd voor de trouwe abonnees van de FoodWeLove-box. Bouillon is een culinair magazine en in dit boek zijn 33 culinaire Frankrijkvertellingen uit het magazine gebundeld. Na het lezen van dit boek heb je al helemaal zin om de auto of trein naar Frankrijk te pakken OF iets meer low-budget: een heerlijke Franse avond organiseren. De FoodWeLove-box van deze maand heeft in ieder geval weer genoeg culinaire inspiratie gebracht.

Wil jij ook iedere maand (of eenmalig) een FoodWeLove-box ontvangen? Kijk even op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *