FoodWeLove-box november 2013

DSC_0010
De FoodWeLove-box verkeert deze maand geheel in oosterse sferen. Bij het openen van de box kwamen er al heerlijke aroma’s vrij. Dit keer wat meer potjes en flesjes en producten waar je nog lang van kunt genieten. Uiteraard werden er weer een aantal heerlijke recepten bij bezorgd! Het blijft een feest, iedere maand weer.

Pak een kopje thee of koffie en lees op je gemakje mee wat er deze maand allemaal in de FoodWeLove-box zit:

DSC_0015Kardemom peulen van Pit&Pit: Deze peultjes hebben een speculaasachtige geur en smaak en zijn heerlijk om bijvoorbeeld je kokosrijstepap (recept meegeleverd met FWL-box) op te spicen. Njamm..heerlijk winters.

Biologische Bulgur van Pit&Pit: Als iets biologisch is word ik sowieso erg blij omdat het me een goed gevoel geeft. Heerlijk gezond en lekker eten. Bulgur is zo veelzijdig dat je er de heerlijkste doch simpelste gerechten mee op tafel zet. En de bereidingswijze is een piece of cake. Bij de box kwam ook het recept voor broccoli-bulgur met amandel en kaneel mee. Ik ben benieuwd!

DSC_0021
Dadels van Yogi&Yousef: Ik moet eerlijk bekennen dat ik dadels al jaren niet meer gegeten heb omdat ik het vroeger niet zo lekker vond. Maar ze zijn zo weldadend voor je gezondheid en ik vermoed dat ik er nu stiekem van zal smullen. Het is natuurlijk een heel gezond alternatief voor zoetstoffen in een gerecht en het bevat ontzettend veel vezels. Dadels en ik worden dikke vrienden schat ik zo ;-).

Za’atar van Pit&Pit: Super leuk om dankzij de FWL-box nieuwe ingrediënten en kruiden te ontdekken. Zo is Za’atar een traditioneel kruidenmix waarbij iedere familie haar eigen recept heeft. Wat er precies in zit blijft geheim maar volgens FoodWeLove is het uitermate geschikt voor bij de kip, als dip en in je dressing. Hier gaan we mee aan de slag!

Gepelde Pistache noten van FoodWeLove: Noten komen altijd wel van pas..Heerlijk door de Griekse yoghurt of gewoon als snackje in een schaaltje op de bank. Gezond en smaakvol.

DSC_0023Light Tahini van Meridian: Een goed alternatief voor als je een pindakaas-fan bent maar je suikerinname wilt minderen. Tahini is een pasta van geroosterd sesamzaad. 100% puur natuur en 100% lekker! Ook te koop bij de natuurwinkel en in sommige supermarkten.DSC_0013

Rozenwater van Cortas: Rozenwater kom ik regelmatig tegen in recepten voor het maken van je eigen natuurlijk beautyproducten. Het verstevigt, verzacht en kalmeert huidweefsel maar je kunt het ook door je eten gebruiken. Bijvoorbeeld bij het maken van Kokosrijstepap met rozenwater. Het geurt heerlijk en werkt ook goed tegen bijvoorbeeld acne!

Sumak van Pit&Pit: Weer zo’n leuk maar nog voor mij onbekend product. Sumak is een donkerrode bes van de sumakstruik. Deze bes wordt gedroogd en gemalen tot poeder op een traditioneel Oosterse wijze. Lekker in soep, hummus of salades.

DSC_0022
En als extra’tje, en hier was ik me toch blij mee want wat vind ik dit toch lekker. Geheel in stijl van dit seizoen: ECHTE pepernoten van Hartog Volkoren Bakker

Wil je ook iedere maand een FWL-box ontvangen of er een cadeau doen? Kijk even op de website!

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *