FoodWeLove-box November 2014

DSC_0392
‘Warming Comfort Food’ is het thema van de FoodWeLove-box van deze maand. Waar we af en toe nog best geluk hebben met het zonnetje wordt het langzaam maar zeker een stuk kouder. Toch brengt dit jaargetij ook een hele hoop goeds met zich mee; naar buiten met een heerlijke dikke sjaal, de kaarsjes weer aan, de feestdagen in het verschiet en natuurlijk lekker eten. Waar je bij ‘Warm Comfort Food’ misschien denkt aan warme thee, gluhwein en rookworsten, verraste FWL mij dit keer met een hele andere inhoud.

Benieuwd wat erin zit deze maand? Lees vooral verder!

DSC_0399
Gedroogde krombekbonen – Peulvruchten-bestellen.nl
Eerlijk gezegd had ik hier nog nooit van gehoord. Het is een van de weinige overgebleven rassen van de Hollandse witte boon. Een ware delicatesse zelfs onder de witte bonen. FWL deed er een lekker receptje bij voor Bonencassoulet van chef Jonathan Karpathios (restaurant Vork & Mes, auteur Echt Eten)

DSC_0396
Sardines in pikante olijfolieNuri
Sardines warm comfort food? Jazeker wel, want deze vis is in pikante olijfolie gelegd. Geproduceerd door een klein familiebedrijfje aan de westkust van Portugal (al sinds 1920). Nuri staat bekend als de allerbeste ingeblikte vis. Lekker bij geroosterde groente.

DSC_0395
Olio di Oliva piccanteRenato’s pizzeria
Weer zo’n fijne opwarmer. Deze chiliolie is gemaakt door Kim & Freek uit Amsterdam die het restaurant Renato’s pizzeria runnen. Volgens FWL is er geen betere chiliolie.

DSC_0394
Boeren Belegen KaasOlieman
Tijdens de donkere dagen is het ook erg lekker om ‘s avonds met een goed glas rode wijn te genieten van een kaasplankje. De boeren belegen kaas van Olieman is zeker een goede kanshebber om dit jaar op het plankje te belanden. De kaas lekker door een gerecht verwerken kan natuurlijk ook. Wat dacht je van Quiche met pompoen, salie en boerenkaas, goeie tip FWL 🙂

DSC_0398
Extra prettig om je kaasplankje mee aan te vullen; een fijne kortingsbon van EU 7,50 bij de lekkerstekaas.nl

DSC_0397
Kerrie-cashew koekjesHandmade bij Van Strien
De hapjestafel wordt nu helemaal compleet met deze heerlijke handgemaakte zoutjes. De banketbakkerij Van Strien is een familiebedrijf, opgericht in 1938 door de Zeeuwse opa van de huidige eigenaar. Kan het nog nostalgischer? Heerlijk! Voor deze met liefde gemaakte lekkernijen hoef je niet ver te zoeken. Kijk eens bij jouw plaatselijke AH, Jumbo, Spar of Margt.

DSC_0393
Double Dark ChocoladeHands Off
Oeeh yeah! Last but definitely not least en hoe hilarisch is de verpakking en de merknaam van deze superpure chocolade?! Het ultieme comfort food natuurlijk omdat je jezelf zeker af en toe eens goed mag verwennen. Lekker om bij de koffie/thee te eten of te verwerken in de FWL’s Bread & Butter Pudding.

Bedankt weer FWL!

Ook eens een FWL-box ontvangen? Check de website van FoodWeLove en bestel ‘m.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *