FoodWeLove-box #september 2014

DSC_0317
Een heerlijk nostalgische FWL-box deze maand met het thema Holland! Tussen alle interessante Italiaanse, Indische en Franse delicatessen door is het ook eens heerlijk om te herkennen wat je eet. Zo was deze box ook een feest van herkenning waar toch de nodige verrassing in zit in de vorm van een aantal heerlijke delicatessen van eigen bodem.

Benieuwd wat er deze maand in de box zit? Kijk en lees snel verder:

DSC_0321PindakaasZeemansboter
Natuurlijk onmisbaar in een box met het thema Holland. Deze pindakaas met stukken noot komt uit Rotterdam. Van de biologische pinda’s die in deze handelsstad aankomen wordt deze heerlijk smeuige pindakaas gemaakt.

DSC_0326Havermout/SpeltkoekjesKoeckebackers
Yes! Een lekker en gezond tussendoortje en ook nog eens op een bijzondere manier gemaakt. Marien en Joep van de Koeckebackers werken met mensen die uit een langdurige uitkeringssituatie komen. Hiermee helpen ze hen mee aan het weer oppakken van hun leven en daar komen ook nog eens heerlijke koekjes uit. Topidee!

DSC_0325Gesnipperde rode uitjesKesbeke
Echt zo’n oerhollands merk dat Kesbeke. Deze Amsterdamse tafelzuren stonden dan ook regelmatig in mijn ouderlijk huis op de eettafel (augurken, piccalilly). De rode uitjes kun je bijvoorbeeld gebruiken door de salade of in allerhande (ook zo’n lekker oerhollands woord ;-)) sausjes.

DSC_0323FrambozenmosterdRaspberry Maxx
Spannende combi! Hierbij borrelt bij mij de creativiteit al behoorlijk op om eens uit te gaan proberen waar dit nu lekker bij smaakt.

DSC_0320GeitenkaasDe Molkerei
De presentatie door middel van de verpakking ziet er al erg chique uit. De kaas is gemaakt door Els die een kaasmakerij heeft vlakbij de Waddenzee. Begonnen met 1 eigen geit maar nu op volle toeren met het heerlijke verse geitenmelk van de boer uit de buurt. Een extra verrassingseffect is de zeewier die de kaas net even iets meer bijzonder maakt.

fotoKaasmesjeBoska
Zeg je Holland, zeg je kaas! Met dit schattige kaasmesje kun je zeker voor de dag komen wanneer je een heerlijk (Hollands) kaasplankje presenteert.

Hollands Glorie
Leesvoer, altijd goed! Een extra van de FWL-box van deze maand. Allerlei Nederlandse feitjes en nieuwtjes voor bij het geitenkaasplankje!

Ook een FoodWeLove-box ontvangen? Kijk even op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *