FWL-box juli

FWL juli
Het is elke keer weer een spannend moment wanneer de FoodWeLove-box binnenkomt. Op de een of andere manier is het zelfs leuk om na het openen van de klep te zien welke kleur papier de heerlijke producten omhult deze keer. Het thema van de maand juli is: Scandinavian Summer Food. Drie elementen waar ik dol op ben dus veel kan er in die zin niet meer misgaan. Kijk je mee?

1. Gravad Lax kruiden
Gravad Lax, misschien ben je die naam al eens in het food-gedeelte van de Ikea tegengekomen; Gravad Lax staat voor zalm uit de grond, een specialiteit uit Scandinavie om de vis langer te kunnen bewaren. In deze kruidenmix komen we witte en roze peper, rietsuiker, dilletopjes, venkelzaad en zeezout tegen.

2. Rogge
Wist je dat je van Rogge ook heerlijke salades kunt maken? Een nachtje laten weken en dan een uurtje koken. Kost best wat tijd maar zeker eens leuk om te proberen. Rogge is een zeer gezond soort graan. In de box van deze maand zit de rogge in een erg leuk ambachtelijk juten zakje.

3. Helt Honey
Helt betekent held en hiermee wordt de Engelman Anthony Lee bedoeld, imker en honinglover. Verhuisde voor de liefde naar Denemarken en kwam in het imkervak terecht. Hij leerde alles over het gedrag van de kleine zwart/gele beestjes en kreeg les van oude imkers. Hij experimenteerde in zijn eigen keuken en bedacht zelf nieuwe smaakcombinaties.

4. Knäckebröd
Denk je Scandinavie dan denk je knäckebröd. Leksand knäckebröd schijnt de lekkerste te zijn; prettig dat we deze terugvinden in de box van juli.

5. Milde Mosterd
Auran Sinappi is Finland’s meest gebruikte en geliefde mosterdsoort. Extra leuk; deze mosterd is ook te verkrijgen in ons eigen Amsterdam. Op de Haarlemmerdijk vind je namelijk een winkel vol Finse delicatessen, kleding en cadeaus.

6. NaturFrisk Lemonade
Deze limonade wordt gemaakt in een oude brouwerij uit 1906; is biologisch en zonder kunstmatige toevoegingen, ook geen suiker. Je vindt deze limonade in verschillende smaken zoals elderflower, mint, rasberry maar ook gewoon cola en tonic.

7. Simply Chocolate
Dit chocolade-merk verrast je niet alleen met haar heerlijke smaken maar ook de benamingen van de soorten chocolade zijn origineel, wat dacht je van: Forget Johnny Depp, You. Me. Coffee. Now en Oral Satisfaction. Simply Chocolate gebruikt ingrediënten als granen, bessen, drop, noten, chili en gember. Alles wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke producten. Super dat FWL zich daar steeds meer voor inzet!

Dat was ‘m weer! Een hele fijne box mag ik wel zeggen. Dat wordt zeker genieten deze zomermaand! Check www.foodwelove.nl voor je eigen box!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *