FWL oktober: Japan beyond Sushi

 

 

DSC_0335

Van de Hollandse box van vorige maand reizen we nu zo’n 9.193 kilometer verder af naar Japan. En bij Japan denken we natuurlijk direct aan sushi maar er is meer te proeven in dit land. De Food We Love-box van deze maand geeft een kleine maar fijne inkijk in de heerlijke japanse keuken.

Kijk mee wat er deze maand in de box zat:

DSC_0336Yutaka Mirin – Dun Yong

Wat is Japan zonder rijst? En rijst zonder zoete rijstwijn?..
Gebruik ‘t al dressing of lekker om een visje mee af te blussen.

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0338CrackersMitsuba

Wie houdt niet van de Japanse mix op een zaterdagavond? Leuk en lekker om eens een Japans knabbeltje met wat meer bite te serveren. Want we weten allemaal dat wasabi de zintuigen doet prikkelen.

 

 

 

DSC_0341Miso Bouillon PasteClearspring

Wist jij dat Miso-soep veel probiotica bevat? Japanners eten het graag als ontbijt. Natuurlijk kunnen wij het ook heerlijk als gezonde lunch of tijdens het diner eten. FWL deed er een heerlijk recept bij voor een goed gevulde miso-soep.

 

 

 

 

DSC_0337Sukina Udon NoodlesAmazing Oriental

Ook voor in de ò zo gezonde miso-soep, heerlijke noodles. Super gemakkelijk te bereiden; gewoon toevoegen aan je bouillonnetje. Geeft wat extra body aan je soep.

 

 

 

 

DSC_0340Green Nori SprinkleClearspring

Zeewier is waanzinnig gezond omdat het onwijs veel mineralen bevat. Deze helpen afvalstoffen uit je lichaam te begeleiden en andere voedingsstoffen te transporteren. Zeewier is een erg energierijk product met maar weinig calorieën. De nori-bladeren die je gebruikt om sushi in te rollen, kun je dus ook over je gerechten ‘sprinklen’.  

 

 

 

 

 

 

DSC_0339Soy Sauce Less SaltAmazing Oriental

Soya-saus, altijd goed om op voorraad te hebben. Deze variant heeft wat minder zout dus gezonder maar alsnog erg lekker. Geeft wat extra smaak aan je Japanse gerechten en is natuurlijk om lekker je sushi in te dippen.

 

 

 

 

 

 

DSC_0345Jiro Dreams of SushiCinemien

Toch leuk als er in de FWL-box een extra’tje bij zit wat niet op te eten is maar wel alles met eten te maken heeft. Zo ook in deze box; de dvd ‘Jiro Dreams of Sushi’ over de 85-jarige Jiro Ono, eigenaar van Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio. Bijna zijn hele leven heeft Jiro erover gedaan om de echte kunst van het sushi maken te leren en dat loont. Overal ter wereld zijn mensen bereid honderden euro’s neer te tellen voor de met liefde gerolde sushi van Jiro. Je krijgt er direct honger van bij het bekijken van deze mooie film.

 

Bedankt weer FoodWeLove! Ook elke maand een box ontvangen? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *