FWL-recept: speltpannenkoeken met spinazie en zalm

IMG_2813

Zoals ik al tijdens het uitpakken van de FoodWeLove-box vertelde, ben ik echt heel blij verrast door deze box. Goed gevuld met allemaal verantwoorde én lekkere producten met superfijne recepten erbij.

Eén daarvan heb ik inmiddels uitgeprobeerd. De speltpannenkoeken met spinazie en gerookte zalm. Mmmm.. De pannenkoeken hadden een lichtzoete smaak en in combinatie met het frisse van de zalm en spinazie een topcombinatie.

Dit heb je nodig (voor 4 pannenkoeken):

  • 300 gram (spelt)pannenkoekenmix
  • 300 gram gerookte zalm
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 pakje Alpro Rice Cuisine
  • rasp van ½ citroen
  • avocado
  • olijfolie
  • peper & zout
  • (kokos)olie

 

Zo doe je dat:

  • Maak het pannenkoekenbeslag zoals vermeld op de verpakking. In mijn geval 525 ml water toevoegen aan de mix en goed kloppen
  • Laat een koekenpan met (kokos)olie echt goed heet worden voordat je de eerste pannenkoek gaat maken (zo mislukt zelfs de eerste niet)
  • Bak 4 pannenkoeken mooi bruin
  • Verwarm de Rise Cuisine in een steelpannetje voor zo’n 3 minuutjes zodat het wat indikt
  • Meng hier de citroenrasp en wat zout doorheen
  • Was de spinazie goed en drapeer er wat olijfolie overheen en breng wat op smaak met zout en peper
  • Beleg de pannenkoeken met de spinazie, leg er vervolgens een laagje zalm op
  • Ontvel en ontpit de avocado en leg zo’n 3 á 4 plakjes avocado op een pannenkoek
  • Breng op smaak met wat peper en drapeer de aangemaakte Rice Cuisine over de pannenkoek

Heerlijk als lunchgerecht maar ook als lichte avondmaaltijd!

Leave a Reply