Gezonde levensstijl duur? Besparen doe je zo.

Money and plant.

Dat een gezonde levensstijl iets duurder is, kan ik niet ontkennen. Het eten van biologisch voedsel, noten, verschillende producten die je alleen in de natuurwinkel kunt vinden, zijn nou eenmaal een beetje meer kostbaar. Gelukkig krijg je er wel veel voor terug; je voelt je lekkerder, je hebt meer energie (bijvoorbeeld om meer werk te verrichten en dus wat meer te verdienen), je bespaart uiteindelijk op je ziektekosten omdat je gewoon een stuk minder klachten hebt.

Naast deze voordelen kun je natuurlijk ook zelf veel besparen op een aantal zaken in je leven om zo toch een gezonde levensstijl aan te houden. Denk bijvoorbeeld eens aan je autoverzekering. Rijd jij een auto en heb je daar ooit een autoverzekering voor afgesloten maar eigenlijk nooit meer naar om gekeken? Dan is dit een goed moment om dat eens te doen. Het is slim om de premie van je autoverzekering eens opnieuw te berekenen. Ik heb dat zelf onlangs ook gedaan en ik schrok gewoon toen ik zag waar ik op uitkwam. Een gewone WA-verzekering scheelde met mijn huidige autoverzekering al EU 14,62!! Bizar toch. Nu heb ik een redelijk oude auto maar ik vind het toch wel prettig als mijn ruiten verzekerd zijn en ik niet in de problemen kom als ik bij een ander schade maak. Ik kies daarom zelf voor WA+ Beperkt Casco, en zelfs dit scheelt mij gewoon EU 10,80.

Als er mensen met mij meerijden, voel ik me ook erg verantwoordelijk voor hen. Zij vertrouwen op mijn rijstijl, en nou moet ik zeggen dat daar niet veel mis mee is, maar mocht er iets gebeuren, dan wil ik dat ik daar ook gewoon verzekerd voor ben. Zo’n inzittendenverzekering kost ongeveer EU 3,99 en daarmee kom ik alsnog op een besparing van EU 6,80. Dat geld kan ik mooi gebruiken om boodschappen mee te doen van een stuk betere kwaliteit. Dit verhoogt de kwaliteit van mijn leven dus ik hang hier toch wel een hele hoge waarde aan.

Het kostte mij serieus maar een paar minuten en ik had daarmee al gelijk een paar euro per maand verdiend. Als je op deze manier naar een aantal zaken in je leven kijkt, houd je aan het einde van maand een stuk meer geld over voor de kwaliteit van je leven. Van lekker en gezond eten tot leuke dingen doen met vrienden en familie. Ik hou d’r van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *