Onlangs kreeg ik een zak heerlijke amandelmeel & chocoladepasta toegestuurd van Amanprana. Dit leek me de perfecte combi voor een heerlijke chocoladecake. En door de amandelmeel is deze cake dus glutenvrij. Eerlijk; hij wint het niet aan schoonheid maar de smaak is heerlijk. Niet droog maar wel met een lekkere knapperige korst.
Dit heb je nodig:
- 80 gram boter (van te voren uit de koelkast halen)
- snufje zout
- 150 gram chocoladepasta
- 200 gram amandelmeel
- 1 theel. bakpoeder
- 5 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 gram kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
Zo doe je dat:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Vet een cakevorm in met boter
- Meng de chocoladepasta met de amandelmeel en bakpoeder – houd een beetje chocoladepasta over ter garnering
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf – bewaar de eidooiers
- Meng de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een romig geheel
- Klop de eidooiers erdoor
- Voeg nu het chocolade-meelmengsel eraan toe en meng alles goed door
- Voeg nu de helft van het eiwitschuim erbij en roer rustig door
- Spatel nu de rest van het eiwitschuim door het mengsel
- Schep het beslag in de cakevorm
- Bak de cake ca. 45 minuten in de oven, even checken met een prikker in de cake, komt deze er schoon/droog uit? Dan is de cake gaar
- Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen
- Zin in een stukje cake, drapeer er wat chocoladepasta overheen
Enjoy!