Glutenvrije chocoladecake

glutenvrije chocoladecake

Onlangs kreeg ik een zak heerlijke amandelmeel & chocoladepasta toegestuurd van Amanprana. Dit leek me de perfecte combi voor een heerlijke chocoladecake. En door de amandelmeel is deze cake dus glutenvrij. Eerlijk; hij wint het niet aan schoonheid maar de smaak is heerlijk. Niet droog maar wel met een lekkere knapperige korst.

Dit heb je nodig:

  • 80 gram boter (van te voren uit de koelkast halen)
  • snufje zout
  • 150 gram chocoladepasta
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)

Zo doe je dat:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Vet een cakevorm in met boter
  • Meng de chocoladepasta met de amandelmeel en bakpoeder – houd een beetje chocoladepasta over ter garnering
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf – bewaar de eidooiers
  • Meng de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een romig geheel
  • Klop de eidooiers erdoor
  • Voeg nu het chocolade-meelmengsel eraan toe en meng alles goed door
  • Voeg nu de helft van het eiwitschuim erbij en roer rustig door
  • Spatel nu de rest van het eiwitschuim door het mengsel
  • Schep het beslag in de cakevorm
  • Bak de cake ca. 45 minuten in de oven, even checken met een prikker in de cake, komt deze er schoon/droog uit? Dan is de cake gaar
  • Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen
  • Zin in een stukje cake, drapeer er wat chocoladepasta overheen

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *