Happiness: ode aan de herfst!

heerlijkherfstVoor sommigen is de herfst een seizoen die ze het liefst overslaan. Het wordt kouder, de kans op verkoudheid en griep neemt toe, de dagen worden korter en je wereldje lijkt kleiner. Maar omdat de herfst er nou eenmaal gewoon is en om jezelf niet helemaal in een najaarsdepressie te balen, kunnen we er maar beter van genieten. Ik ben een echt herfstkind, stiekem houd ik van die regenachtige dagen. Hieronder leg ik je uit wat ik nou zo mooi vind aan de herfst.

De wereld verkleurt
Het is echt de moeite waard om gewoon eens goed om je heen te kijken wanneer de herfst intreedt. Natuurlijk is de beste manier om gewoon lekker een dagje het bos in te gaan. Neem vooral je camera mee (of je telefoon met camera) om je nog meer te focussen op de prachtige verandering van de natuur. Je maakt de meest mooie foto’s in deze oranje, bruine en soms zelfs rode wereld. Neem vooral wat dennenappels, eikeltjes en andere mooie treasures uit het bos mee naar huis. Mooie grote takken die je op de grond vindt, staan bijvoorbeeld prachtig in een grote vaas.

love-pen-bed-drinking
Je hoeft niet meer zo nodig
Het najaar brengt automatisch rust met zich mee. Trek je lekker terug net zoals de dieren dat doen. Je hoeft niet zo nodig meer overal bij te zijn en aan mee te doen zoals tijdens de lange zomeravonden. Ook super gezellig natuurlijk maar een beetje meer me-time is zeker niet verkeerd. Gebruik deze periode daar lekker voor. Zorg goed voor jezelf door thuis lekker uitgebreid te gaan koken, heerlijk series te kijken en vroeg je bed in te duiken met een boek of fijn tijdschrift. De dagen lijken inderdaad een stuk korter wanneer het vroeger donker wordt maar accepteer dit en just go with te flow. Veel rust en genoeg slaap helpt trouwens ook je weerstand op peil te houden omdat griepjes en verkoudheid nu extra op de loer liggen.

Buiten sporten
Ga dit seizoen juist lekker veel naar buiten. Heb je snel last van een najaarsdip? Zorg dat je overdag veel daglicht tot je krijgt (vitamine d). Wanneer de zon ondergaat, wordt deze vitamine namelijk omgezet in melatonine waardoor je lekker kunt slapen. Ga een stukje hardlopen of gewoon een half uurtje wandelen. Door het bewegen word je lekker warm en je zult zien dat je veel frisser thuiskomt als je even buiten bent geweest. Daarnaast zorgt voldoende bewegen ook voor een daling van je stressniveau en kan het eventuele depressies verminderen. Doen dus!

Nieuwe theesmaken ontdekken
Wanneer je wat meer binnen zit en snakt naar wat warmte, is het extra leuk om wat nieuwe theesoorten uit te proberen.. of zelf te maken. Bij Dille & Kamille hebben ze altijd heerlijke losse thee in mooie zakjes. Super leuk om hier wat nieuwe uitdekkingen uit op te doen.

appels rood herfst
Eten
Ieder seizoen brengt ook weer zijn eigen heerlijke gerechten met zich mee. Maak gebruik van al het lekkers uit het seizoen zoals pompoen; voor heerlijke soepjes of als gegrilde groente. Ook allerlei fruitsoorten zijn volop in het seizoen tijdens de herfst. Maak bijvoorbeeld een heerlijke notentaart met appel en/of peer. Leef je uit! Ook hier zul je de komende tijd volop herfstrecepten vinden om je van inspiratie te voorzien.

Gezellig & warm in huis
Maak het gezellig in huis. Je zult wat meer binnen zijn en dan is het wel zo lekker als het ook fijn is om thuis te zijn. Schaf wat mooie kaarsen aan en decoreer hier en daar met items uit de natuur. Extra lekker; kijk eens naar een fijne geurkaars die niet te overheersend is maar wel een cosy sfeertje neerzet in je warme en gezellige huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *