Het kan: Aankomen door te weinig eten

vrouw_weegschaal_365x243
Vaak denken we dat we zullen afvallen als we minder calorieën eten dan dat we op een dag verbranden. Maar je lichaam gaat juist op een overlevingsstand als het te weinig voeding binnenkrijgt. Het gevolg: Het gaat zuiniger om met de aanwezige (geringe) energie en zet ook de vetverbranding op een lager pitje. Daarnaast begint je lichaam de grootste energieverbruikers af te breken, namelijk je spieren!

Je lichaam past zich dus bij een dieet vanzelf aan. In het begin zul je wellicht wat gewicht verliezen maar na een tijdje heeft je lichaam zich zo aangepast dat het net zoveel calorieën verbrandt als er binnenkomt. Veel diëten zullen na een tijdje geen effect meer hebben en jij blijft zitten met een slap gevoel!

Je krijgt vanzelf het gevoel dat het dieet dat je volgt niet werkt en je stopt er weer mee. Oeii! Je lichaam heeft zich nu aangepast aan je dieet en jij besluit weer meer te gaan eten dan dat je lichaam nu verbrandt. Gevolg: je zult weer aankomen. Dit heet nou het jojo-effect.

Eat Or Diet Directions On A SignpostHet gaat er uiteindelijk niet om hoeveel je eet maar WAT je eet! Je zult merken dat wanneer je zo puur en natuurlijk mogelijk eet, alle benodigde voedingsstoffen opgenomen worden door je organen en je op een gezond gewicht blijft/komt. De grootste stap die je hierin kunt zetten is het verminderen van de broodconsumptie of te vervangen voor bijvoorbeeld rogge of spelt. Geraffineerde suikers zitten namelijk ook in brood. Let daarnaast op andere producten vol geraffineerde suikers, ook die zich schuilhouden in schaapskleren. Lees hier meer over in dit artikel!

(Bron beeld: Egawichmond)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *