Hoera! Missfit.nl 1 jaar + recept gezonde muffins

DSC_0192

Hiep hiep hoera! MissFit.nl bestaat vandaag precies 1 jaar. Wat is begonnen uit een klein beetje verveling, mijn eigen zoektocht naar gezonde voeding en een levensstijl waarbij je meer geluk toelaat in je leven, is het inmiddels uitgegroeid tot een serieuze blog waar nu zo’n 1600 bezoekers per maand op afkomen. Ik doe het nog steeds al hobby omdat ik er zo het meeste plezier aan beleef. Leuke en lieve reacties motiveren mij extra om door te gaan en te blijven ontwikkelen. Iedereen bedankt voor jullie enthousiasme en interesse in MissFit.nl. Ik ga er zeker nog heel wat jaartjes mee door.

Het is natuurlijk geen feest zonder gebak en daarom heb ik een heerlijk recept voor gezonde muffins voor je. Je hebt ze echt in een handomdraai gemaakt en ze smaken werkelijk heerlijk. Vier dus een klein feestje met me mee en duik de keuken in!

 

Dit heb je nodig: (voor 12 muffins)

– 200 gram amandelmeel
– muscovado-, palm- of kokosbloesemsuiker
– 100 gram roomboter of kokosolie
– 2 eieren
– snufje zout
– 1 theelepel baking soda
optioneel: Gehakte noten, stukjes chocolade of gedroogde vruchten

Zo doe je dat:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng het amandelmeel, de natuurlijke suiker, het snufje zout en bakingsoda in een beslagkom
– Voeg nu de kokosolie, de 2 eieren en de (in mijn geval) gehakte noten erbij en meng goed door elkaar tot je een beslag hebt
– Plaats muffinvormpjes op een bakplaat of muffinbakvorm en vul ze bijna helemaal vol met het beslag (het gaat nog wat rijzen)
– Bak de muffins voor zo’n 20 minuten in de oven
– Laat de muffins nog een kwartiertje afkoelen voordat je ze uitdeelt

DSC_0193

Enjoy!

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *