Inspiratie voor Pasen; wortel croissants met roomkaas

Kijk nou wat een vrolijke croissants dit zijn! Leuk voor het Paasontbijt, – brunch of -lunch. In de vorm van een wortel, heerlijk gevuld met roomkaas. Een verrijking van je Paastafel!

Dit heb je nodig (voor ca. 6/7 croissants):

  • 1 rol Danarolles croissantdeeg voor 6 croissants
  • kuipje roomkaas
  • verse platte peterselie
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Pollepel

Zo doe je dat:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed je bakplaat met een velletje bakpapier (Tip! rolt je bakpapier steeds terug? Verfrommel dan eerst je bakpapier en vouw het vervolgens weer uit, zo blijft hij netjes liggen)
  • Open de rol croissantdeeg en scheur de deeglapjes los
  • Je kunt de wortelvorm op 2 manieren maken; rol een normaal croissantje en snijd deze doormidden. Duw een kuiltje in het deeg aan de snijzijde met je duim of de achterzijde van een pollepel
  • Je kunt het deeg ook zo rollen dat je 1 punt hebt in plaats van 2 en duw ook weer een kuiltje in de platte zijde. Het is een beetje boetseren
  • Bak de croissants af in 12 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
  • Haal de croissants uit de oven en check even of de kuiltjes nog diep genoeg zijn, maak deze anders wat dieper met de achterzijde van een pollepel
  • Vul de kuiltjes in het deeg met de roomkaas, doe dit met een lepeltje, je vinger of de achterzijde van een pollepel (dit laatste deed ik en werkte goed)
  • Was een aantal takjes verse peterselie en steek deze in de roomkaas die uit de croissants steekt.
  • Voila! Je hebt nu mooie wortelcroissants gemaakt waar je echt je vingers bij aflikt.

Vrolijk Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *