Je smartphone is je beste vriend!

hoesjes1
We horen in het nieuws allerlei berichten over de verslavende werking van onze mobiele telefoons en de zogenaamde bochel-generatie (met je hoofd voorover gebogen lekker whatsappen). Toch kunnen onze smartphones ons juist helpen om een betere en gezondere lifestyle te creëren en vooral vast te houden. Let’s think outside the box and into our phones. Je smartphone is je beste vriend.

Wil je weten waarom en hoe?
Ik zet een aantal goede redenen en hulpmiddelen voor je op een rij:

Hoesjes
Aangezien je elke dag wel een aantal malen je telefoon in je handen hebt, kan een vrolijk hoesje met healthy food je extra motiveren om in die gezonde mood te komen/blijven. Onderstaande hoesjes zijn voor de iPhone 6s maar natuurlijk heb je soortgelijke hoesjes ook voor andere telefoons.

hoesjes1
Backgrounds
Om de lijn van je healthy hoesje nog even door te trekken naar de binnenkant van je telefoon, kun je ook een leuk, lekker en motiverend achtergrondje installeren.

backgrounds
Apps
Installeer een aantal apps die je kunnen helpen een gezondere en sportieve levensstijl te bewerkstelligen. Denk aan verschillende work-out apps, apps met lekkere recepten zoals die van 24Kitchen en healthy apps voor je mind. Ik schreef eerder een blog over mijn favoriete healthy apps.

body mind apps

Smartwatches / Jawbone Up
Ik heb zelf een Jawbone Up 24, een hippe en stoere armband die o.a. je stappen bijhoudt. Via de handige app die je erbij download, kun je heel gemakkelijk monitoren hoeveel je hebt bewogen die dag, krijg je een melding (trilling) als je te lang stil hebt gezeten en kun je eveneens bijhouden wat je gegeten hebt. Hier krijg je dan weer een cijfer voor. Je wordt gemotiveerd om je cijfer hoog te houden en je doelen te bereiken.
jawbone

Met deze tools ben je toch alweer een grote stap in de goede richting. Maar leg zeker af en toe je telefoon ook even lekker weg!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *