Jouw ideale thuiswerkplek

Het thuiswerken; we doen het nu al een hele tijd, althans een groot deel van werkend Nederland. En waar we eerst nog dachten dat het tijdelijk was, lijkt het thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ te worden. Heb jij nog een provisorisch ingericht thuiskantoor? Ik heb mijn thuiswerkplek laatst een upgrade gegeven want hoe haal je nu het beste uit jezelf in een fijne plek?

Een goed bureau
Misschien een beetje een open deur maar hoeveel mensen zitten er nog aan de keukentafel of zelfs een opengeklapte strijkplank?! Een mooi en fijn bureau is toch wel de basis. Mijn bureau is van Ikea en in verschillende hoogtes te verstellen. Er staan losse schragen onder waardoor je zelf de grootte van je bureau bepaalt. Dus zit je in het kleinste hoekje van het huis, dan kun je hier alsnog mee uit de voeten.

Groen = doen
Dat is wat ik eigenlijk al miste op een ‘gewoon’ kantoor. Hier en daar vind je wel een vergeten plant die elke dag een paar scheuten koffie krijgt maar een écht fijne werkplek creëer je naar mijn mening met lekker veel plantjes. Het zuivert de lucht, bevordert de ontspanning en staat ook nog eens erg gezellig. Geen idee welke plant je het beste op je thuiskantoor kunt zetten? Dit zijn de 5 meest luchtzuiverende kantoorplanten:

  1. Areca palm (Goudpalm)
  2. Rhapis excelsa
  3. Ficus robusta (Rubberplant)
  4. Nephrolepis obliterate (Varen)
  5. Dracaena Janet craig

Uitzicht
Je zou denken dat je aan het uitzicht van je thuiswerkplek niet zoveel kunt doen. Je hebt vaak beschikking tot een (kleine) ruimte die nog ‘over’ is in het huis. Of je leuk naar buiten kunt kijken, is niet voor iedereen gelijk en even prettig. Gelukkig heb je het uitzicht toch echt zelf in de hand. Zo heb ik namelijk een mooi landschap aan een heerlijk meer aan mijn muur prijken. Hiervoor heb ik een mooie afbeelding gezocht met in mijn achterhoofd de gedachte: hier zou ik graag willen zijn. Deze afbeelding heb ik met behulp van Drukwerknodig laten drukken op forexbord. Een mooi stevig en lichtgewicht materiaal.

Een werkbare indeling
En dan nu de indeling van het bureau. Zeker niet onbelangrijk. Heb je voldoende ruimte om te werken? Misschien heb je een extra scherm nodig om prettig te werken. Gebruik je een laptop dan is het wel zo fijn als je hier een goede standaard voor hebt met een los toetsenbord zodat je overbelasting voorkomt.

Verlichting
Kijk ook goed naar de verlichting in je thuiskantoor. Lampen die op je beeldscherm schijnen, zorgen ervoor dat je gaat turen naar je scherm en te weinig licht geeft hetzelfde effect. Werk bijvoorbeeld met losse lampen die je op de juiste plekken kunt plaatsen waardoor je alles goed kunt zien.

*Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Drukwerknodig.nl. Hier regel je al je drukwerk in een handige module. Je kunt hier zelf creëren en/of je kant en klare vormgeving laten drukken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van boeken, fotobehang, inpakpapier, stickers en ga zo nog maar even door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *