Joyful Silence apple & lemon-thee van Shoti Maa.

DSC_0330Zelf ben ik al een grote fan van de theeën van YogiTea. Bijna iedere smaak vind ik heerlijk en de hele uitstraling eromheen is soms bijna betoverend. Heerlijk sterk geurende en kruidige theesoorten mag ik wel tot mijn favoriet betitelen.

De doosjes van Shoti Maa trokken dan ook meteen mijn aandacht. De mooie ‘Happinez’-achtige vormgeving en de mooie namen hebben veel weg van de oh zo lekkere YogiTea.
Ik besloot een doosje mee te nemen met de naam ‘Joyful Silence’ smaak Apple & Lemon. Met ingredienten als uiteraard appel en lemon grass, honeybush, hibiscus, cinnamon, ginger en meer. Allemaal van biologische teelt.

Na wat speurwerk op internet kwam ik achter de prachtige filosofie achter dit theemerk;

“De makers van Shoti Maa, Hari’s Treasure, hebben meer dan 30 jaar ervaring met thee, yoga en ayurveda. Zij hebben als doelstelling om de traditie van yoga en ayurveda bekend en bereikbaar te maken voor een breder publiek en simpelweg heerlijke thee te maken voor iedereen. De thee creaties van Shoti Maa, wat ‘Kleine Moeder’ betekent, zijn gebaseerd op de chakras, de belangrijkste energiecentra binnen de yoga-traditie. De zeven varianten zijn traditioneel en ambachtelijk ayurvedisch samengesteld op basis van de fijnste kwaliteit biologische ingrediënten, kruiden en specerijen ‘to comfort your senses’. De heerlijke blends ondersteunen ons op harmoniserende, stimulerende en rustgevende wijze. In de dagelijkse stress van ons moderne leven brengt Shoti Maa balans tussen ‘body, mind en spirit’ ten behoeve van een harmonieus leven.”

Shoti Maa werkt in haar theesoorten ook met de 5 elementen van de aarde. Zo is de door mij gekozen smaak van het Ether-variant. Daarnaast heb je dus nog de smaken die bijdragen aan de elementen Air, Fire, Earth en Water.

En de smaak? Soothing, rustgevend en vitaliserend tegelijk. Gewoon echt een lekker theetje, verkrijgbaar voor zo’n €2,99 per doosje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *