Koffie proeven van Elqava

DSC_0204

Je kunt wel stellen dat ik een echte koffieleut ben. Van Cappuccino tot pure zwarte koffie, ik houd ervan. Zelf ben ik erg fan van de koffie van Dolce Gusto, erg vol van smaak en heerlijk romig.

Via FoodWeLove (waar ik iedere maand een fijne box van ontvang) kwam ik in contact met koffie van Elqava, een fair-trade koffiemerk die eerlijk geproduceerde koffie in een leuke abonnementsvorm hebben gegoten. De meest aparte smaken kun je in klein formaat thuis ontvangen zodat je er heerlijk van kunt proeven. Eenmaal je favoriete koffie ontdekt? Dan bestel je heel gemakkelijk een grote variant via Elqava’s webshop. De mooie website is sowieso al een bezoekje waard.

Bekijk vooral ook even dit grappige filmpje over Elqava-koffie.

Ik kreeg zelf ook zo’n leuk pakketje opgestuurd met 3 heerlijke soorten koffie.

Gourmet Coffee Roast uit Cuba
Deze variant heeft een lichte zuurgraad, een karamelachtige zoetheid met een touch of amandel. Heerlijk rond en smaakvol!

Kossa Ethiopia Coffee Roast uit Ethiopie
Deze koffie is erg romig en heeft de zoetheid van bessenjam. Je ontdekt daarnaast smaken als citrus en tropische vruchten. Heel bijzonder voor een koffie. Dit is dan ook mijn favoriet.

Ethiopia Washed Sidamo Coffee Roast uit Dara
Een vrij neutrale koffie met een lichte citrussmaak en een licht zoetje.

Ik heb zelf geen bonenmachine maar je hebt tegenwoordig hele handige bonenmalertjes die er mooie verse filterkoffie van maken. Bekijk er maar eens een aantal.

Ben jij ook benieuwd naar de koffie van Elqava? Check de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *