Love Lavera – natuurlijke verzorging & cosmetica

2_1_Lavera_Head
Misschien ken je het wel, je staat lekker je ding te doen in de badkamer en potje na tubetje raakt op! Tijd voor een nieuwe lading verzorgingsproducten. Omdat ik bezig ben met het vervangen van mijn “oude” producten naar natuurlijke en/of biologische producten, ging ik me eens oriënteren op een aantal cosmetica- en verzorgingsmerken die zowel natuurlijk/goed-voor-m’n-lichaam als betaalbaar zijn! Na wat klikken en scrollen kwam ik terecht bij bol.com.. Bol.com?? zul je misschien denken. Jazeker, want bol.com verkoopt sinds een tijdje ook o.a. verzorgingsproducten. Zo ook van het fijne merk ‘Lavera’. Ik heb er weleens eerder een masker van gebruikt maar wist toen nog niet dat het een natuurlijk/biologisch product was (lees: ik was daar toen nog niet zo mee bezig). Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik de vormgeving van de producten vaak een beetje cheap vind. Een soort low-budget merk lijkt het een beetje. Low-budget zijn ze eigenlijk ook wel, zeker als je ziet hoe goed dit merk eigenlijk bezig is en welke fijne ingrediënten ze in hun producten stoppen. Een kleine, eerlijke en objectieve/onafhankelijke ode aan het merk Lavera.

Ik heb een paar interessante producten op een rijtje gezet waarvan ik er een aantal besteld heb. Welke dat zijn, lees je helemaal onderaan dit artikel.

9200000005170871 Lavera B Sensitive – 50 ml – Deodorant
Reguliere deodorant kunnen heel wat gifstoffen bevatten die zelfs borstkanker kunnen veroorzaken! Kijk dus goed welke ingrediënten er in je deo zitten. In deze deodorant van Lavera zitten o.a. biologische calendula, aloë vera-gel en extracten van toverhazelaar. Klinkt al magisch toch. Zonder alcohol, aluminiumzouten of ftalaten.

9200000005178100 Lavera Basis Sensitiv Mild – 250 ml – Shampoo
Het goed verzorgen van je hoofdhuid is erg belangrijk voor o.a. de kwaliteit en look van je haar. Mooi glanzend en vol haar krijg je door lief te zijn voor je lichaam en ‘t geen gifstoffen toe te dienen. Deze shampoo is zo lief voor je hoofdhuid.

9200000005183287 Lavera Family Sun SPF 15 – 125 ml – Zonnebrandspray
Het zonnetje laat zich af en toe al van haar beste en warme kant zien. Tijd voor wat extra bescherming dus! Dan denk je met een reguliere zonnebrandcreme veilig te zijn, niets is minder waar. De stoffen die sommige producten bevatten kunnen je juist op lange termijn ziek maken. Ik neem liever ‘t zekere voor ‘t onzekere en ik ga op safe. De spray is geschikt voor elk huidtype, alle leeftijden en bevat ingrediënten als goudsbloem, rozen en toverhazelaar, waardoor de huid wordt gehydrateerd. Daarnaast bevat de spray Vitamine E. Daar wordt je huid ook nog eens lekker soepel van.

9200000005181617 Lavera Tandpasta B Sensitive
Tandpasta, we denken er eigenlijk nooit zo overna maar toch stop je het zo’n aantal keren per dag in je mond. Je spuugt het dan wel uit maar er blijft altijd wel wat achter in je mond. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in tandpasta? Heb je weleens het etiket van je tandpasta bekeken en kunnen verklaren wat de ingrediënten nou precies zijn? Nou ik niet! In ieder geval niet zonder het op te moeten zoeken op internet en daar komt geen natuurlijk bestanddeel bij aan te pas. Gelukkig heeft het merk Lavera ook een natuurlijke tandpasta in haar assortiment. Xylitol en kiezelzuur verwijderen tandplak effectief en beschermen op een natuurlijke manier tegen gaatjes. Echinacea en propolis ondersteunen een gezond gebit en gezond tandvlees. Zonder fluoride. Wist je dat: Een te hoge dosering fluoride veroorzaakt hoofdpijn, buikpijn, oogpijn en huidpijn. Bovendien ontstaat er een algemeen gevoel van ziek zijn. Bij mensen met nierproblemen veroorzaakt dialysewater met fluoride botafwijkingen. Fluoride is tevens verantwoordelijk voor een lager IQ en veroorzaakt neurologische problemen. Gebruikers van fluoride worden over het algemeen wat minder kritische en gewilliger.
(bron:Mens en gezondheid)

9200000005186214 Lavera Intense Volumizing – Zwart – Mascara
Als we dan toch zo lekker natuurlijk bezig zijn. Dan maar direct even de make-up afdeling afstruinen. Ik kwam deze natuurlijke mascara tegen. Deze mascara bevat biologische jojobawas dat je wimpers versterkt. Het is getest door dermatologen en opticiens; deze mascara is zeer geschikt voor lenzendragers.

Besteld: Intense Volumizing mascara en de Lavera Basis Sensitiv Mild shampoo. De rest (nog) niet want dat had ik (nog) niet nodig!

Wil je ook producten van Lavera bestellen via bol.com? Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *