Mijn studie – natuurvoedingsdeskundige

keep-calm-study-on-wall-decal

Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe studie. Sinds ik meer in de wereld gedoken ben van een gezonde lifestyle en daar al steeds meer de benefits van ondervind, ben ik enthousiast geworden om daar nog meer van te leren en uiteindelijk ook in de praktijk te brengen.

Sinds oktober vorig jaar heb ik me op de studie ‘Natuurvoedingsdeskundige’ gestort en ik moet zeggen; het is pittig maar ik vind het onwijs interesssant.

De studie is bedoeld voor therapeuten, verpleegkundigen, hulpverleners en mensen die een eigen praktijk willen starten als natuurvoedingsdeskundige. Ook voor mensen die uit persoonlijke interesse meer willen weten over natuurvoeding.

Ik val in de laatste 2 categorieën. Ik wil zelf graag weten wat écht gezonde voeding met het lichaam doet, zeker wanneer je bijvoorbeeld al last hebt van allerlei kwaaltjes. Ik ben gewoon niet zo’n voorstander van medicijnen en andere chemische ‚hulpmiddelen‘. Daarnaast wil ik dolgraag mensen kunnen adviseren die bijvoorbeeld al jaren kampen met vage of juist hele duidelijke klachten. Maar dit zal pas in een later stadium aan bod komen. Eerst maar eens een hele hoop kennis vergaren 😉

Wat houdt de studie in?

In eerste instantie leer je van  alles over het menselijk lichaam. Ik denk dat dat ook het pittigste gedeelte is. Hoe werken cellen, wat gebeurt er binnen de stofwisseling, etc. Je leert over milieu- en veiligheidsaspecten rondom voeding. Vervolgens leer je het belang van zuur-base-evenwicht en hoe je deze balans met natuurvoeding herstelt. Dan komen nog de ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende voeding, het nut van reinigen en ontgiften en de invloed van natuurvoeding op het energieniveau en de hormoonhuishouding aan bod.

Wat ook erg leuk is dat de opleiding recepten en kooktips bevat.

En dan komt ‚t interessantste (vind ik): gerichte begeleiding bieden bij ziekte en ongemak.

Aan het einde van de studie leer je heel gericht hoe je een eigen praktijk kunt opstarten.

De studiebelasting is zo’n 5 uur per week. Hopelijk kan ik volgend jaar mijn examen doen en mag ik mijzelf natuurvoedingsdeskundige noemen. Let’s do it!

45ec671224b1322d6478493db725ee5d

7 reacties

  1. Klinkt goed! Mag ik vragen waar je deze opleiding volgt? Ik twijfel tussen wat jij doet en al die andere opleidingen die over voeding gaan. Het zijn er zoveel! Hoe heb jij je keuze gemaakt?

    • Hoi Daan,

      Ik volg deze opleiding via Civas. Mijn keuze op deze studie is gevallen omdat ik vond dat deze het dichtst bij de basis van voeding ligt. Het gaat er echt om wat onbewerkte, natuurlijke voeding doet voor het menselijk lichaam en hoe kwalen verholpen en zelfs ziektes voorkomen kunnen worden. Het leuke is ook dat een geheel hoofdstuk gaat over het opzetten van je eigen praktijk. Een opleiding van A tot Z dus. Ik heb zelf nog even met het Civas gemaild voordat ik mijn definitieve keuze maakte en zij gaven aan dat je andere cursussen en opleidingen altijd nog na deze opleiding kunt volgen ter aanvulling of specialisatie.

      Ik hoop dat je hier iets aan hebt en succes met je keuze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *