MissFit.nl genomineerd voor de Liebster Award!

LiebsterWat een leuke verrassing! Vanmiddag ontving ik een mail van MindyourFeed.nl, zij heeft mij genomineerd voor de Liebster Award. ‘Een virtuele award voor bloggers met minder dan 1000 volgers of die nog niet zo lang aan het bloggen zijn.’ Super leuk natuurlijk! Dat geeft weer even een boost en een bak vol motivatie om lekker door te gaan met wat ik het liefste doe; leren over voeding, koken bloggen en delen!

Aan deze nominatie hangen 11 vragen vast waarin de blogger zichzelf wat meer laat zien.
Ook ik kreeg 11 vragen van MindYourFeed en deze heb ik zo uitgebreid mogelijk proberen beantwoorden.

Here we go…

1. Hoe lang blog je al en wat is de reden dat je begonnen bent?
In september van dit jaar is mijn blog van start gegaan. Herstellende van Europa’s meest voorkomende welvaartsziekte , een burn-out dook ik in de wereld van een gezonde lifestyle. Ik merkte dat ik zo veel energie haal uit écht goede voeding dat ik het waard vind dit te delen met mensen die ook geïnteresseerd zijn in wat voeding allemaal voor je kan doen of mensen die misschien ook kampen met burn-outklachten.

2. Van wie heb je leren koken? En wie wil jij leren koken?
Ik denk dat ik het koken van mijn vader heb. Als ik bij mijn ouders ga eten, bereidt hij het liefst een groots diner, zelfs op een doorsnee doordeweekse dag. Sinds ik op mezelf ben gaan wonen, heb ik het koken pas echt geleerd. En door mijn ontdekkingen op het gebied van goede voeding is het niet alleen bij eten verwarmen gebleven maar weet ik nu smaken te combineren en verse gerechten te bereiden. Ik zou graag mijn beste vriendin gezond leren koken. Ze heeft erg veel darmklachten en ik wil haar graag wat bijbrengen over het medicijn dat voeding kan zijn.

3. Kookte of bakte je als kind ook? Zo ja, wat maakte je dan zoal?
Vroeger bakte ik graag taarten, cakejes en koekjes. Vanaf dat ik oud genoeg ben om boven het aanrecht uit te steken, bak ik ieder jaar traditioneel oliebollen samen met mijn vader. Dit jaar ga ik maar eens op zoek naar een gezondere versie van dit heerlijke oud en nieuw-bolletje.

4. Welk artikel op je blog wordt het meest bekeken?
Mijn reviews over de FoodWeLove-box worden tot nu toe het meest bekeken. Ik denk dat mensen erg nieuwsgierig zijn wat er in de box zit.

5. Wat vind je het mooiste ingrediënt om mee te werken?
Bladerdeeg! Als ik dit in huis heb kan ik de meest fantastische hapjes in elkaar draaien. Ik hoef niet eens meer naar de winkel want met een paar simpele (biologische) peertjes en wat bladerdeeg maak ik heerlijke perenflapjes. Ook voor left-overs is bladerdeeg een ideale oplossing. Ik draai zo de heerlijkste quiches in elkaar. Smullen!

6. Welk ingrediënt gebruik je liever niet?
Suiker! Sinds mijn ontdekking in wat echt gezond is, ben ik geschrokken van de effecten van suiker op je lichaam en je hersenen. Ik vervang dit ingrediënt graag door kokosbloesemsuiker of honing.

7. Wat betekent eten voor jou?
Steeds meer. Het is niet alleen lekker, in de eerste plaats is het de brandstof die mijn motortje op gang brengt. Daarnaast merk ik dat mijn humeur en uithoudingsvermogen baat heeft bij goede voeding. Eten bereiden werkt voor mij als ontspanning en ik kan mijn creativiteit er helemaal in kwijt.

8. Als alles mogelijk zou zijn, beschrijf jouw ideale kooksessie eens?
Een kooksessie á la Jamie Oliver en dan het liefst in zijn tuinhuis. Verse eitjes van zijn kipjes, kruiden uit zijn tuin en de keuken mag best een zooitje worden.

9. Wat is jouw guilty pleasure?
Ik denk toch die oliebollen want ieder jaar kan ik er niet vanaf blijven ondanks dat ik weet dat ik na 5 oliebollen toch echt wel misselijk ga worden en mijn lichaam niet staat te springen om deze vettigheid maar die smaak…wow!

10. Wat is jouw mooiste ervaring met eten?
Een aantal zomers geleden zat ik met mijn vriend aan het strand in Scheveningen. Spontaan besloten wij lekker uit eten te gaan in één van de gezellige strandtentjes. Ik bestelde een grote pan mosselen en ze kwamen die dag nog rechtstreeks uit de zee. Het was een heerlijke avond, lekker met de handjes eten en langzaam de zon in de zee zien zakken. Hemels!

11. Wat zou je graag nog willen bereiken met je blog?
Met mijn blog hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren en onder de aandacht te brengen dat we voor verschillende kwaaltjes niet direct naar medicijnen hoeven grijpen. Daarnaast brengt goede voeding kwaliteit van leven en een langer leven. Voor mij nu heel logisch maar voor veel mensen nog niet. Ik hoop op een luchtige manier de wereld die gezonde én lekkere voeding heet te openen voor andere mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *