MissFit’s favo body + mind-apps

body mind apps
Binnen een healthy lifestyle is het erg belangrijk om je body en mind goed in balans te brengen; dit doe je door lekker te bewegen maar ook door goed te ontspannen en je brein soms zelfs te triggeren.

Het is nu eenmaal een feit dat we in een wereld leven waarbij de smartphone niet meer weg te denken is. In plaats van ons daartegen te verzetten, kunnen we er ook een positieve draai aan geven. Jouw smartphone gaat je helpen om zowel lichaam als geest weer helemaal in balans te brengen. Onderstaande (gratis) apps gebruik ik daar zelf voor en het leek me leuk deze met jullie te delen.

Body-apps

seven

De titel van deze app zegt het eigenlijk al; het zijn work-out reeksen van steeds 7 minuten. 7 minuten lijken misschien niets maar geloof me; je kunt daar behoorlijk uitgeput door raken.

IMG_3499

De app zelf is gratis en je kunt daarmee 2 gratis workout-routines doen en nog een heel aantal betaalde workouts. Deze kosten €1,99 per workout (altijd nog goedkoper dan een sportschool-abo). Je kiest bijvoorbeeld voor de full-body workout; je drukt op start en dan krijg je 12 oefeningen voorgeschoteld met daarbij een voorbeeld en een teller. Tussen de oefeningen zitten steeds een aantal seconden rust.

IMG_3498

Kayla Itsines; vast bij velen van jullie al bekend. Via de app Flexter kom je bij de workouts van deze sportguru. Op dit moment doe ik de 30 day beginners challenge om goed in te komen. Behoorlijk pittig kan ik je melden. Het is de bedoeling dat je deze challenge binnen een maand afrondt. Je sport bijna iedere dag maar steeds maar een paar minuten. Na een aantal dagen wordt er een rustdag ingelast. Je begint met een workout van 7 minuten en ook hierbij geldt; verkijk je niet op de lengte van de workout, het is behoorlijk intensief. Iedere dag doe je in principe dezelfde oefeningen maar steeds iets langer. Op dag 30 is je work-out 37 minuten lang.

Flexter
Zoals je ziet kun je binnen deze app verschillende workout-routines kiezen en dit wordt regelmatig geüpdate.

Mind-apps

TakeaBrake

Take a Break is een hele simpele maar absoluut effectieve app waarbij je geestelijk helemaal tot rust komt. Deze app zou je bijvoorbeeld ook in de trein kunnen gebruiken met je oordopjes in, of op je werk om even stoom af te blazen.

Take a Break
Je kiest het soort ontspanning dat je nodig hebt; het gewenste achtergrondgeluid en de volume van de rustgevende stem en je bent er klaar voor. Even de ogen dicht of languit op de bank (als je in de gelegenheid bent) en binnen een aantal minuten voel je al een golf van rust door je heen stromen. Omdat het korte ‘oefeningen’ zijn, is het gemakkelijk toepasbaar, waar je ook bent.

Mindfulness

Deze app is ontwikkeld door VGZ en biedt verschillende mindfulness-programma’s. Een mooie en zeer gebruiksvriendelijke app die je helpen regelmatig mindful te zijn en dit te blijven oefenen.

mindfulness-app
Het programma duurt 5 weken maar je kunt zelf ook bepalen wat het tempo wordt. Iedere week vind je 5 mindfulness-oefeningen van verschillende lengtes. Ook het soort oefening kan verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld concentratie-oefeningen, bodyscans, visualisatie-oefeningen en meer. Zodra je een oefening gehad hebt; pakt de app de volgende keer een volgende oefening erbij. Je kunt de oefeningen ook los selecteren zodat je zelf kunt bepalen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Peak
Triggeren die boel! Je hersenen af en toe op scherp zetten kan ervoor zorgen dat verschillende vaardigheden zich ontwikkelen. Maak bijvoorbeeld zo veel mogelijk woorden uit een veld met letters, maak rekensommen en kies gelijksoortige vormen. Je gaat steeds een stapje verder en je krijgt er steeds weer andere opgaven bij.

peak results
Het leuke aan deze app is dat je je resultaten op verschillende manieren kunt meten. Je kunt statistieken bekijken over een bepaalde tijd maar je kunt ook bekijken hoe jij ‘t ten opzichte van je leeftijdsgenoten doet en zelfs in vergelijking tot mensen met hetzelfde beroep als jij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *