Missfit’s kerstdiner

kerstdiner
We zijn beland op een paar dagen voor kerstmis. Een feest waarbij eten en samenzijn een gedeelde hoofdrol hebben. Weet jij al wat je gaat maken voor het kerstdiner? Geen stress, geen zorgen. Ik help je een handje op weg met een volledig 3-gangendiner waar iedereen zijn vingers bij aflikt!

voorgerecht kerst

Voorgerecht
Start het diner met dit heerlijk frisse tartaartje van zalm en komkommer. Een lichte bodem voor al het lekkers wat nog komen gaat! En een chique eye-catcher natuurlijk.

varkensrollade
Hoofdgerecht
Ga eens traditioneel voor een rollade. Maar dan wel een met een bijzonder touch zoals deze varkensrollade met notenvulling! Daar score je zeker mee.

Dit heb je nodig:

  • Een plat stuk varkensfilet met randje vet voor rollade van 700 gram
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. vloeibare
  • boter of olie
  • 200 ml witte wijn

Voor de notenvulling:

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram droog witbrood
  • 2 theel. verse tijm
  • 1 bos basilicum zonder harde stelen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Leg het stuk vlees met het vet naar onder op een plank en wrijf deze goed in met zout en peper.
– Pureer in de keukenmachine de knoflook met het brood en de noten fijn en voeg vervolgens de kruiden en olijfolie toe.
– Roer met een lepel de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
– Smeer de notenvulling over het vlees uit en rol het vlees strak op. Zet het geheel goed vast met rolladetouw.
– Verwarm de boter of olie in een ovenvaste braadpan op het vuur en bak de rollade rondom aan.
– Giet de wijn rond de rollade en zet de pan in de oven.
– Laat de rollade in ca. 40 minuten op 160 graden gaar worden.
– Laat afgedekt 10 minuten rusten en snijd de rollade vervolgens in dikke plakken.
– Serveer lekker met de jus.

 

sneeuwcake
Nagerecht
Ook lekker voor bij de koffie. Geheel in stijl en onder het mom van ‘dan halen we de sneeuw toch gewoon naar binnen’, maak je deze waanzinnig mooie en lekker¬†Winterse Sneeuwcake!

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor het kerstdiner! Geniet vooral van het koken en het gezellig samen eten met kerstmis. Geen stress, gewoon lekker bezig zijn in de koken en je gasten verrassen met deze feestelijke gerechten.

Happy Christmas!

Leave a Reply