MissFit’s Weekupdate Januari #1

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek. Waarin ik mijn week doorneem op het gebied van het ontdekken en bewandelen van een gezonde levensstijl. Recepten van gerechten die voorbijkomen in de weekupdate zullen later gepost worden. Enjoy!

DSC_0067
Maandag maakte ik een heerlijke stoofpeertjessalade met geitenkaas. De stoofpeertjes zaten in mijn Odin-groente/fruit-tas en ik had nog nooit stoofpeertjes bereid. Daar werd het dus wel eens tijd voor. Ik ben op zoek gegaan naar een suikervrije versie van de bereiding van stoofperen en dat is zeker gelukt. Recept volgt zo snel mogelijk op MissFit.

IMAG1481
Dinsdag, oudejaarsdag natuurlijk. Dus vroeg in de veren om overheerlijke healthy (zo mogelijk) oliebollen te bakken. Recept hiervoor vind je ook op MissFit.nl. ‘S avonds gezellig met vrienden rond te tafel!

DSC_0070
Woensdag werd het eens tijd om mijn Odin-tas uit te pakken. Hij zat weer lekker vol met allerlei gezonde, frisse EN biologische groenten en fruit. Deze week werd ik verblijd met: Appels, Kiwi’s, Wortels, Rode Kool, Uien & Zuurkool. Elke week zitten er een aantal recepten bij met de ingrediënten uit de tas. Handig, vooral als je vergeten groente krijgt zoals Pastinaak waar je nog nooit iets mee gemaakt hebt.

DSC_0078
Donderdag probeerde ik nog een lekker eigen recept uit. Ik kreeg namelijk in een FoodWeLove-box van afgelopen jaar zwarte linzen. Linzen zou je eigenlijk best een soort superfood kunnen noemen; ze zijn vertarm en rijk aan eiwitten. Ze zijn een bron van magnesium, vitamine b, calcium, ijzer, kalium en zink. Ik bedacht zelf een salade waarbij wederom de geitenkaas kwam kijken. Het was weer smullen en de linzen zijn erg vol van smaak.

DSC_0071
Vrijdag was een laatste luier-vakantiedag waarbij ik genoot van een van mijn meest favoriete thee ‘Sweet Love’ van Kusmi Tea.
Iedere vrijdag houd ik sindskort ‘Favorites Friday’ op Twitter (@Missfit_NL) waarbij ik een favoriet op het gebied van food en wellness in de spotlights zet.

IMAG1494
Zaterdag ‘shopping-day’. De stad in met een lijst aan benodigdheden om mijn voorraadkast weer eens goed mee bij te vullen en dan vooral op ‘t gebied van superfoods. Ik ga altijd graag naar de Tuinen omdat ik daar meestal alles kan vinden wat ik nodig heb. Deze keer had ik weer een goede mand vol.. Toegegeven, het kost even wat maar ik doe er lang mee en ik voel me er topfit bij 🙂

IMAG1493
Een van mijn goede voornemens voor 2014 is zo min mogelijk brood eten en vervangen door iets gezonders. Tijdens het shoppen de V&D ingedoken voor een lunch en wat denk je? Alleen maar brood of pizza. Hmmm..jammer, dan maar een lekker gezonde smoothie!

DSC_0086
Zondag (vandaag dus) is mijn vader jarig! Hurray! En sinds ik mij ben gaan verdiepen in gezonde voeding en de benefits daarvan ondervind, spiekt mijn vader hier en daar eens met mij mee en wordt steeds enthousiaster en overtuigder van hoe leuk en top gezonde voeding kan zijn. Zowel om er als hobby mee bezig te zijn alswel de voordelen ervan te ondervinden. Het leek me daarom een goed idee hem met zijn verjaardag een soort healthy starterskit te geven met o.a.: Quinoa, Agavesiroop, Kokosolie, Gebroken Lijzaad, Sleepytime thee, Gojibessen & een reep pure espresso-chocolade (want koffieleut en chocolade-fan). Alles leuk ingepakt en tadaaa! Hij was er erg blij mee en heeft zin om ermee te experimenteren. Yes, weer een zieltje gewonnen 😉

IMAG1503
Vanwege mijn less-bread-challenge bestaan de komende zondagen ook uit meal-prepping. Ik denk namelijk dat als ik op 1 of 2 dagen in de week mijn lunches voorbereid, ik het langer vol ga houden om zo min mogelijk brood te eten omdat het soms wel erg makkelijk is om naar brood te grijpen als er niets anders voor handen LIJKT. Dus een fijne salade van couscous, chiazaden, bladsla, wortel en advocado it is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *