MissFit’s weekupdate januari #2

Het was weer een culinair weekje. Mijn less-bread-challenge ging gewoon door maar helaas 2 x moeten smokkelen. Oorzaken: tijdgebrek en niets anders dan brood in een lunchroom. Ach ik ben al blij dat ik de rest van de week broodvrij heb kunnen eten. Zo zag mijn week er verder uit:

IMAG1504
Maandag begon weer een officiele volle werkweek en ik wilde er meteen goed voor gaan betreffende de less-bread-challenge. Dus ik maakte een salade van bulgur, advocado, gojibessen, veldsla en chiazaden. Om eerlijk te zijn: niet super lekker! Ik ben helaas niet zo’n fan van advocado maar ik eet het wel omdat het gewoon super gezond is (vooral door de omega-3 vetten).

IMAG1505
Tijdens mijn pauze maak ik bijna elke dag een blokje om. Even wat daglicht (vitamine D) opnemen en een fris luchtje scheppen. Door het daglicht dat ik overdag opdoe, kan ik ‘s avonds weer beter slapen omdat mijn hersenen een duidelijk signaal krijgen dat het bedtijd is en er melatonine aangemaakt moet worden.

IMAG1508
Dinsdag was het wel echt smullen tijdens mijn lunchtijd. Wederom een bulgursalade maar nu met stukjes kalkoenfilet, cherrytomaatjes, bosuitjes en veldsla. De bulgur zorgt ervoor dat ik een vol gevoel krijg totdat het weer tijd is voor een gezonde middagsnack. Dinsdag bestond dit uit een fruitsalade van mandarijn en kiwi.

IMAG1506
Deze week kookte ik bijna de hele week uit het kookboek van ‘ De Voedselzandloper’. Heerlijk en toch simpele gerechten. Puur natuur dus super gezond! Je krijgt zo alle benodigde voedingsstoffen binnen.

DSC_0109
Dinsdag maakte ik deze heerlijke courget-pesto-spaghetti. Zonder pasta. Met tomaatjes uit de oven. Nice!

DSC_0110
Woensdag maakte ik overheerlijke sla-wraps met gerookte kipsalade!

IMAG1515
‘s Avonds deed ik mee aan een yoga-les! Ik kom hier altijd super ontspannen vandaan, net alsof ik een hele dag in een wellness-resort heb vertoefd. Thuis ook maar eens wat tijd voor vrijmaken en wat yoga-artikelen aanschaffen.

DSC_0114
Donderdag was het tijd voor Hollandse kost. Maar dan net even anders. Het werd een bloemkoolsalade met zongedroogde tomaatjes en gehaktballetjes!

DSC_0115
Vrijdag moest er een goede bodem gelegd worden. Waarom? Dat zie je bij de volgende foto! Ik maakte een mexicaanse omelet. Met kidneybonen, witte bonen, tomatenblokjes, ui en knoflook. Er kwamen ook nog wat kruiden aan de pas. Het recept vind je binnenkort op MissFit.

DSC_0118
‘s Avonds op de fiets naar familie want…daar stond ons een wijnproeverij te wachten. Maarliefst 17(!) wijntjes werden erg geproefd. Uitspugen was er niet bij.. aiai, dat hakte er in. Het werd uiteraard een hele gezellige avond 😉

DSC_0121
Zaterdag werd het tijd voor een detox. Dus groene thee, vitamine c, veel water en een half uurtje zweten op de hometrainer!

IMAG1521
‘s Middags nam ik een zonnebankje! Dit doe ik bijna nooit want het is natuurlijk niet erg goed voor je maar in de winterperiode heb ik het af en toe toch nodig. Even wat zonlicht opvangen en het werkt natuurlijk heerlijk ontspannend.

IMAG1524
Zondag ontdekte we de stad Zwolle en aten we een heerlijke sandwich bij Vito’s. Warme geitenkaas met amandelen en rucola!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *