Natuurlijk hooikoorts verlichten

bron:airmagazine.nl
De temperaturen stijgen en alles begint te groeien en bloeien! Wat een heerlijk seizoen. Niet alleen de vlinder dwarrelen door de lucht; ook zie je alweer hele windvlagen met pollen voorbij vliegen en dat veroorzaakt bij vele van ons hooikoorts. Veel niezen, een verstopte neus, hoofdpijn, jeukende keel- en neusholte. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Je kunt natuurlijk bij de huisarts vragen om een medicijn tegen de allergische reactie maar je kunt dit ook heel gemakkelijk op een natuurlijke manier oplossen!

kamilleKopje kamillethee
Kamille is één van de beste middeltjes om hooikoorts mee te bestrijden. 3 kopjes kamillethee per dag kan voor velen al voldoende zijn om hooikoorts-klachten te laten verdwijnen.

 

 

 

wpid-screenshot_2015-01-13-16-35-46_1-636x310Zout water
Heb je veel last van een pijnlijke keel door de hooikoorts? Los 2 eetlepels water in een glas water op en gorgel met het zoute water. Niet zo lekker maar wel effectief!

 

eucalyptus

 

Eucalyptus
Even stomen boven een teil kokend water met een paar druppels eucalyptus en je hooikoortsklachten zijn al een stuk verminderd

 

 

 

lactose-free-protein-powders

 

Verminder je zuivelinname
Tijdens het voorjaar kun je het beste zo veel mogelijk zuivelproducten vermijden omdat dit een stimulerende werking heeft op slijmvorming.

 

 

 

 

 

30b2323bd691b930a0f31cc9f86a2df3

De luiken toe
Vooral ‘s ochtends en ‘s avonds zijn de meeste pollen in de lucht. Probeer op deze dagdelen je ramen gesloten te houden. Alle beetjes helpen!

 

 

 

Hopelijk willen deze tips je helpen! Nu kunnen we pas echt genieten van ‘t voorjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *