Nieuwe ontdekking: Oil Pulling

oil-pulling_2
Oil pulling, zijn jullie hier al mee bekend? Ik las er voor ‘t eerst over in de Happinez nr 8 van 2013 en het trok direct mijn aandacht. In het begin dacht ik aii, een hap olie nemen en voor een aantal minuten door je mond laten gaan. Heel enthousiast werd ik daar niet van. Maar toen ik verder las naar de positieve effecten dat oil pulling met zich mee kan brengen, las ik gauw door. In India is dit al jaren een veelgebruikte manier van het in balans brengen van je lichaam.

letsspoonHet ‘s ochtends walsen van olie in je mond heeft namelijk een sterk antivirale an antibacteriele werking en helpt bij het voorkomen van ontstekingen, laat je haar stralen, geeft je huid een boost en kan zelfs ontzettend goed werken tegen acne, houdt je gebit schoon, weg met slechte geurtjes. Maar het kan zelfs een waardevolle ondersteuning bieden bij hormonale klachten als chronische vermoeidheid, neeslachtigheid en slapeloosheid! Dat is toch wel het proberen waard zou ik zo zeggen. Ik ga dus graag dit experiment aan (ik zeg nu nog ‘graag’ omdat ik nog niet weer hoe een hap olie in de vroege ochtend gaat smaken;-)).

De bedoeling is dat ik iedere ochtend een eetlepel olie (sesamolie, zonnebloemolie of kokosolie) neem en dit zo’n 10 tot 20 minuten door mijn mond laten lopen. Ik hoef niet als een dolle te gaan spoelen zoals je met mondwater doet maar rustig heen en weer laten glijden. In de tussentijd kan ik verder gaan met mijn ochtendritueel; douchen, aankleden, make-up aanbrengen, ontbijt maken etc. Na deze 10 a 20 minuten de olie uitspugen en naspoelen met water. Het is gewenst daarna nog een half uur te wachten met ontbijten maar met mijn tijdschema gaat dat misschien wat problemen opleveren in de ochtend! We doen ons best.

Na een maand zou ik wel degelijk effect moeten ondervinden, dus ik ben benieuwd. Er zijn zelfs mensen die na dag 1 al resultaat boekten!
Ik ben benieuwd en houd jullie uiteraard op de hoogte.

Proost!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *