Office fitness. 5 tips!

active_600x450
Ik merkte ‘t meteen; de overgang van mijn baan in de zorg (lees; veel bewegen) naar een kantoorbaan. Weinig bewegen, minder energie op een dag en dat kan ook nog eens voor wat extra gewicht zorgen. Zo’n 8 uur per dag in één houding op je bureaustoel zitten is niet echt fijn voor je spieren en je bloedsomloop. Maar wie zegt dat we in één houding moeten blijven zitten als we aan het werk zijn? Gebruik je bureau en bureaustoel als fitness-apparaten!

Hieronder vind je 5 office fitness-tips:

bilspier
Billen trainen
Dit is een oefening die je kunt doen terwijl niemand het ziet. Span je bilspieren zo’n 10 seconden aan, houd 10 seconden rust en span ze weer 10 seconden aan. Doe dit zo’n 6 x in de ochtend en nog eens 6 x in de middag!

Lower Abs Workout
Buikspieren trainen

Strek beide benen recht vooruit en til ze wat van de grond (zo’n 30 tot 50 cm). Beweeg je gestrekte benen steeds samen op en neer. Doe dit zo’n 10 x en herhaal dit 3 x op een dag.

wall_sit
Beenspieren trainen

Dit doe ik in ieder geval iedere dag. Nadat ik naar de wc ben geweest, blijf ik daar nog even. Ik buig m’n knieën en leun met mijn rug tegen de muur. Alsof je op een stoel zit maar dan zonder stoel. Dit probeer ik 60 seconde vol te houden! Zwaar joh.

triceps
Biceps en triceps trainen

Maak vuisten van je handen en plaats ze onder je bureaublad. Duw met je vuisten het bureaublad als het ware omhoog. Je wordt nu in je stoel gedrukt en je voelt spanning op je biceps. Door je vuisten juist op je bureau te plaatsen en ze naar beneden te drukken, train je de triceps.

kuiten trainen
Kuiten trainen
Voor mooie strakke onderbenen, plaats je beide voeten in een neutrale houding naast elkaar op de grond. Til je tenen op en laat je hielen staan. Doe dit zo’n 10 x en 3 x per dag!

 

Je zou in je digitale agenda of in je telefoon een herinnering kunnen zetten zodat je een signaal krijgt wanneer het weer tijd is voor wat office fitness! Probeer daarnaast natuurlijk ook zo veel mogelijk te lopen. Haal eens wat vaker koffie/thee voor je collega’s; je blijft geliefd en in beweging 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *