Ontstressen – verlaag je tempo

time

Rennen, vliegen, haasten, lijstjes en alles tegelijk doen. Het is een levensstijl die er langzaam insluipt maar onwijs op de loer ligt in de snelle maatschappij tegenwoordig. Een opgejaagd gevoel, het gevoel hebben altijd tijd te kort te hebben of allerlei zaken maar half oppakken. Vaak doe je het een en ben je met je hoofd al bij het volgende. Niet echt mindful en uiteindelijk ook helemaal niet zo effectief.

Slow Down
Bovenstaande levensstijl is een lange tijd mijn levensstijl geweest. Al bij het opstaan ging het mis. Zo lang mogelijk blijven liggen en dan als een tornado alles doen voordat je de deur uitgaat. Gestrest in de auto en er hoeft maar 1 ding tegen te zitten en je stresslevel gaat al helemaal sky high. Geen fijn gevoel. Sinds enige tijd doe ik het een stuk rustiger aan. Ik doe niet minder maar ik doe het langzamer en automatisch met meer aandacht. Ik merk dat m’n lichaam in de war is en schreeuwt om de snelheid maar het is een kwestie van volhouden tot je merkt hoeveel rust het je uiteindelijk geeft.

Juist meer resultaat
Je zou denken dat alles langzamer doen er al helemaal voor zorgt dat je minder productief bent, maar niets in minder waar. Ik merk dat wanneer ik iets langzaam uitvoer, met volledige aandacht, een ding tegelijk en helemaal compleet, ik aan het einde van dag meer voor elkaar heb gekregen en een voldaan gevoel heb. Ik ben er met mijn hoofd namelijk helemaal bij geweest, dit geeft rust. Ik heb geen opgejaagd gevoel gehad en ik heb het helemaal afgemaakt. Zo heb je uiteindelijk alles op orde en zit je niet meer tussen allerlei onafgemaakte taken in waardoor je minder tevreden bent over jezelf en hoe je leven op dit moment loopt.

Het lijkt zo eenvoudig maar zeker in het begin kan het echt een opgave zijn om vol te houden omdat je in eerste instantie weerstand voelt. Maar je zult snel genoeg merken dat je rust gaat ervaren en een hoop voldoening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *