Oosterse zalm met peultjes en paprika

Oosterse zalm
Dit heerlijke en gezonde recept met zalm en verse groenten is een echte aanrader!
Deze zalm heeft heerlijk een uurtje liggen marineren in een oosterse marinade en dat geeft echt een extra touch aan je gerecht. Samen met de knapperigheid van de supergezonde peultjes en paprika is dit een supergerecht! En zo op tafel..

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
– 4 zalmfilets
– 1 paksoi
– 150 gram peultjes
– 1 rode paprika
– 1 teentje knoflook
– 1/2 chilipeper
– 1 el sojasaus
– olijfolie

Voor de marinade:
– Sap van een 1/2 citroen
– 4 eetl. sojasaus
– 1 cm verse gember
– 1 teentje knoflook
– 6 eetl. olijfolie
– peper

Zo doe je dat:
– Maak eerst de marinade door het citroensap met de sojasaus en de olijfolie te mengen.
– Hak vervolgens de gember en knoflook fijn en voeg dit toe aan de marinade.
– Breng op smaak met wat peper.
– Leg nu de zalm een uurtje in de marinade.
– Was vervolgens de groenten. Snijd de paksoi in stukken, de paprika in reepjes en hak de knoflook en rode peper fijn.
– Laat een grillpan of gewone koekenpan heet worden en bak hierin de zalm voor ca. 3 minuten aan beide kanten (je hoeft geen extra olie toe te voegen om in te bakken).
– Verhit nu een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook en rode peper aan.
– Voeg vervolgens de paprika en de peultjes toe.
– Voeg nu de paksoi toe en bak deze kort mee.
– Breng het geheel op smaak met een scheutje sojasaus.
– Serveer de zalm met de wokgroenten.

Leave a Reply