Paastip: gevulde broodjes met ei en spek

Ken je die theezakjes met een vraag erop? Zoals; wat is jouw favoriete eetmoment? Diner of ontbijt. Mijn antwoord op deze vraag is zeker ontbijt. En wanneer kun je nu extra uitpakken met het ontbijt? Met Pasen natuurlijk. Het recept voor de ei-broodjes heb je snel gemaakt. De broodjes zien er mooi uit en smaken ook nog eens overheerlijk!

Dit heb je nodig (voor 4 broodjes):

  • 4 kaiserbroodjes (om af te bakken)
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 plakjes kaas
  • 4 eieren
  • Kruiden naar smaak
  • Boter om in te vetten
  • Aluminiumfolie

Zo doe je dat:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
  • Snijd de bovenkant van de broodjes eraf en hol de broodjes uit met een lepel. Niet te diep, dan ga je door de bodem
  • Leg de broodjes nu in een ingevette ovenschaal
  • Pluk of snijd de spek in stukjes en vul de broodjes met de stukjes spek
  • Doe hetzelfde met de kaas
  • Druk deze vulling goed aan
  • Breek het ei boven het broodje en laat het eitje in je broodje glijden
  • Bestrooi de broodjes met kruiden die je lekker vindt
  • Plaats nu de ovenschaal in de oven en bak 10 tot 15 minuten totdat de broodjes mooi goudbruin zijn.
  • Laat de broodjes in de oven en dek deze af met aluminiumfolie
  • Bak de broodjes nog ca. 15 minuten zodat ook het ei gaat stollen

Enjoy & vrolijk Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *