Pasen: tafeldecoratie

eihoorterbij
De paasdagen komen langzaam maar zeker dichterbij. Een feest dat mij altijd doet denken aan lekker eten en gezellig met familie zijn. Eigenlijk een beetje zoals kerst maar hier wordt de nadruk meer gelegd op het ontbijt/brunch/lunch. En erg belangrijk is natuurlijk de gehele uitstraling van zo’n fijn gedekte tafel. Hieronder een aantal creatieve ideeën voor een stijlvol en gezellig paasfeest!

paasbloemen

– Werk met bloemen –
De lente is toch wel het seizoen van de bloemen en ookal wil het weer nog niet helemaal akkoord gaan met het feit dat het toch echt lente is, drukken de bloemen zich uit de aarde en kleurt de wereld weer langzaam geel, roze en paars.

Fleur je gedekte tafel op met lekker veel bloemen. In een mooie vaas, tussen de servetten of gewoon één bloem in een glas.

fruitlagen

– Fruit in lagen –
Hoe gaaf is deze schaal vol met fruit, opgestapeld in lagen. Het  gaat er natuurlijk ook voor een groot deel om hoe je het eten presenteert. Hoe mooier het eruit ziet, hoe sneller mensen er wat van willen pakken! Koop zo’n 5 á 6 soorten fruit en leg deze laag voor laag in een groote schaal.

eihoorterbij

– Een ei hoort erbij –
Natuurlijk worden er ook veel eieren gebruikt om op te eten én om mee te decoreren. Soms kan het al heel simpel zijn en toch een onwijs leuk beeld geven. Gebruik je een traditionele paastak? Zet deze in een transparante vaas en vul ‘m met eieren. Heb je toevallig al een leuk lenteplantje staan? Leg ook hier wat eieren tussen de plantjes in.

sapbar

– Eigen juicebar –
Hoe gaaf is dit? Je eigen juice-bar in huis. Maak lekkere frisse sapjes met vers fruit en schenk deze is mooie flessen, kannen of karaffen. Houd nog wat fruit apart die je in een glas voor de flessen zet zodat iedereen direct ziet wat voor een sapje er in de betreffende fles zit.

 

Ik hoop je zo wat inspiratie te geven voor een ontzettend gezellig paasfeest en ookal doe je er niet zo veel aan; bovenstaande ideeën zou je natuurlijk ook voor een ander feestje kunnen gebruiken!

Vrolijk pasen

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *