Project Alfalfa

DSC_0378

Het is een heerlijke toevoeging voor op je beleg, door je salade en zelfs door de soep: Alfalfa, een frisse kiem die ook nog eens een sterk geneeskrachtige werking heeft.

Het is een prestatiebevorderend middel voor sporters, helpt verminderde schildklierfunctie te verbeteren, is inzetbaar tegen menopauzale opvliegers, sterkt het hart en voorkomt nachtblindheid. En dit is slechts een kleine greep uit de prestaties van dit kleine plantje. Tijd om hier eens zelf mee aan de slag te gaan.

In de natuurwinkel vond ik een klein zakje vol met Alfalfa-zaadjes voor €1,50. Per bakje van ongeveer 15 x 10 cm vol alfalfa heb je slechts 2 theelepels aan zaden nodig. Je kunt hiermee dus voorlopig vooruit.

Er zijn twee kweekmogelijkheden:
1. Kiemen in een pot
2. Kiemen op watten

Ik koos voor het laatste. Bij het kiemen in een pot heb je iets meer werk. Je moet namelijk de pot steeds van nieuw water voorzien en de pot af en toe eens kantelen.
De methode met de watten laat ik je hieronder zien. Op het resultaat moeten jullie nog even wachten. Maar als het goed is, moet ik binnen 4 dagen mijn eerste alfalfa kunnen eten 🙂

Dit heb je nodig:
– Een bakje
– Ongeparfumeerde watten (geen schijfjes)
– Alfalfazaden
– Water

Zo doe je dat:

DSC_0380
– Plaats een bodempje watten in het bakje
DSC_0383
– Bevochtig de watten met een klein laagje water
DSC_0384
– Strooi de zaadjes over de watten en druk deze goed aan. Zorg ervoor dat de zaadjes zo min mogelijk op elkaar liggen
– Plaats het bakje met de zaadjes op een lichte plek maar niet vol in de zon.

En nu is het wachten…wordt vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *